Szatmári András úgy érzi, ellenszélben készül a világbajnokságra

Hamarosan, július 22-én rajtol Milánóban a kvalifikációs vívó-világbajnokság, de több más mellett a férfi kardválogatott háza tája sem túl békés, hiszen Szatmári András ezen a héten nem is találkozott a társaival. Arra panaszkodik, hogy el akarják választani az edzőjétől, és ezzel megnehezítik a dolgát a felkészülés során.

Magyar Nemzet
2023. 07. 14. 9:31
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Javában készülnek a versenyzők a milánói vívó-világbajnokságra, amely a jövő hét végén, július 22-én kezdődik meg. A kardozó egyéni világbajnok Szatmári András interjút adott a Nemzeti Sportnak, amelynek már az első válaszában elmondta, mindent megtesz azért, hogy minél jobb formába kerüljön a világbajnokságra, de azt nem szereti, ha megnehezítik a dolgát. A részletekről ezt árulta el:

Fotó: FIE

– A férfi és női kardválogatott ezen a héten, ahogyan az elmúlt három évben többször is, nem ugyanott készül, azt viszont mindenki tudja, hogy a mesterem, Gárdos Gábor a női csapat vezetőedzője, így én nem találkozom a férfi kardozókkal, hanem a lányokkal és a saját edzőmmel készülök. Ez persze nem könnyíti meg a dolgomat, de igyekszem csak magamra és a feladatomra figyelni. Az mindenesetre furcsa, hogy egy héttel a milánói utazás előtt abból van probléma, azzal kell foglalkozni, ki hol készül – korábban is előfordult ilyen… Nem veszik figyelembe az edzőm egyéb titulusát, így el akarnak választani tőle… Nem vagyok otthonos más sportágakban, de a vívásban szüksége van a sportolónak az edzőjére minden egyes gyakorláson, hiszen ilyenkor tud vele iskolázni, megbeszélni, mit is gyakoroljon, és aztán a mester ellenőrzi, nézi, hogyan vív a tanítványa, utána pedig jön mindezek átbeszélése.

 

Szatmári András, elismerte, a helyzet kikészíti, de megerősödött annyira az elmúlt időszakban, hogy képes legyen félretenni a nehézségeket, és csak arra koncentrálni, hogy a világbajnokságon minél eredményesebb legyen – egyéniben és csapatban egyaránt. Az a fontos, hogy a csapattal legalább a négy között legyen, még jobb lenne, ha döntőt vívhatna, hiszen akkor megerősítenék a helyüket a kvalifikációs rangsorban. A cél mellett mindenki tudja a feladatát is, annak megfelelően dolgozik, éppen ezért tartja furcsának, hogy ezúttal érződik valamiféle „bekeményítés”, egyre nagyobb ellenszélben kell jól teljesítenie.

Az interjúban Szatmári András beszélt az egyéni céljairól és arról is, hogy mit vár magától Milánóban a világbajnokságon. A teljes interjút ide kattintva olvashatja el.

Borítókép: Szatmári András felkészülése a világbajnokságra nem zavartalan (Fotó: FIE)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.