Zacher Gábor: Az atlétikai világbajnokság zseniális

Azt is elmondta, mit kellene tenni a rendkívüli hőségben.

Magyar Nemzet
Forrás: Heol2023. 08. 23. 15:09
Zacher Gábor és kollégái az Atlétikai Világbajnokságon (Fotó: Heves Megyei Hírlap/Tóth Balázs)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Azt kell mondanom, hogy az atlétikai világbajnokság zseniális. Örömmel jöttünk ki és örömmel vagyunk itt, ezt szerintem minden kollégám nevében mondhatom – fogalmazott a Heolnak Zacher Gábor toxikológus, a hatvani kórház orvosa, aki éppen a helyszínen tartózkodik mentőszolgálatos kollégáival. 

Megjegyezte, ilyenkor ők is izgatottan várják a sportolókat, ha lehetőségünk van rá, maguk is megpróbálnak legalább egy közös fotót készíteni. Beszélt arról is, egyelőre a mentőknek nem volt nagyon sok feladatuk. Ugyanakkor kiemelte, hogy ma

„borzasztóan meleg lesz és a nézők egy része a napon fog ülni, tehát nem győzzük hangsúlyozni, hogy ilyenkor kötelező folyadékot, folyadékot és még több folyadékot inni. Ebben a nagy melegben, 34–36 Celsius-fokban feltűnés nélkül  3-4 liter folyadékot is elveszíthetnek egyesek.”

Részletezte továbbá, hogy az atlétikai világbajnokság kilenc napja alatt, építéstől a bontásig, összesen több mint ezer mentő lesz a helyszínen, és úgy látja, „a mentés semmilyen csorbát nem szenvedett”. 

Holnap reggel négy órakor már a Hősök terén lesz készenlétben, ugyanis onnan indul majd a 35 kilométeres gyaloglás reggel hét órakor.

Borítókép: Zacher Gábor és kollégái az atlétikai világbajnokságon (Fotó: Heves Megyei Hírlap/Tóth Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.