Hatalmas megtiszteltetésben részesült Varga Barnabás

A jelenleg a Ferencvárosban szereplő, az elmúlt szezonban Pakson futballozó Varga Barnabást választották meg a legjobb mezőnyjátékosnak az NB I-ben a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének szavazásán.

Forrás: MTI2023. 09. 04. 21:11
Varga Barnabás játékára nem számíthat Dejan Sztankovics
Budapest 20230719 Labdarúgás BL selejtezõ mérkõzés FTC - Kí Klaksvik Foto: Török Attila Nemzeti Sport A képen: Varga Barnabás Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hivatásos Labdarúgók Szervezete (HLSZ) idén már 33. alkalommal szavaztatta meg tagságát a legutóbbi bajnoki idény legjobbjairól, a csaknem ezer profi futballista nyolc kategóriában voksolhatott, posztonként öt személyre. A HLSZ budapesti díjátadó ünnepségén Horváth Gábor, a HLSZ főtitkára kiemelte, hogy reményei szerint a külföldön szereplő magyar válogatott futballisták hatására elindulhat végre egy olyan tendencia, amelyre tíz-húsz éve várnak és amely a környező országokban látszik: hogy ha egy játékos topligában játszik és az értéke a korábbiénak sokszorosára megy fel, az a többi magyar játékos értékére is hatással van. Példaként említette a többi között az első liverpooli gólját vasárnap megszerző Szoboszlai Dominikot, leszögezve: ez nemcsak személy szerint neki, de a többi magyar játékos számára is óriási lehetőség. A Paksról a Ferencvárosba igazolt Varga – aki 26 találattal lett az élvonal gólkirálya – a kecskeméti Szuhodovszki Somát és a debreceni Dzsudzsák Balázst megelőzve zárt az élen.
 – A legfelső polcon van a tavalyi évem, remélem, hogy az idei még feljebb kerül – mondta Varga.

Varga Barnabás, Máté Csaba, Ferencváros
Varga Barnabás a Fradiban is szorgalmasan lövöldözi a gólokat        Fotó: Micheller Szilvia / Fradi.hu/

A legjobbak itthon és külföldön

A legjobb kapus az elmúlt két alkalomhoz hasonlóan a ferencvárosi lett, a legjobb külföldön futballozó játékosnak pedig válogatottbeli társát, az RB Leipzigtől Liverpoolba szerződött Szoboszlai Dominikot választották meg (AZ Alkmaar, jelenleg: Bournemouth) és korábbi lipcsei klubtársa, előtt.
 – Örülök, hogy sikerült ezt a díjat megnyernem, remélem, hogy jövőre is itt lehetek. Nem volt egyszerű a kezdet Liverpoolban, ezt mindenki tudja, aki új együttesbe igazol, de ezt akartam, ezt vállaltam, csinálom a dolgomat és mindent megteszek a csapatért – fogalmazott Szoboszlai. Hozzáfűzte: a válogatottért is mindent belead, csapatkapitányként példát kell mutatnia, még ha többeknél fiatalabb is. A nemzeti csapat csütörtökön Szerbiában játszik Európa-bajnoki selejtezőt. Az edzők közül a Kecskemét trénere, Szabó István zárt a kategória első helyén. A legjobb 21 éven aluli játékos Katona Bálint (Kecskemét, jelenleg: Ferencváros), a másodosztály legjobbja Lukács Dániel (Diósgyőr) lett. A szezon legszebb védéséért járó díjat Gundel-Takács Bence (Budafok) kapta. 

Fradista túlsúly az álomcsapatban

Az NB I álomcsapatába öt játékos került be a címvédő Ferencvárosból és három az ezüstérmes Kecskemétből. Idén már hetedik alkalommal két kategóriában a női labdarúgás legmeghatározóbb alakjait is díjazták: Bíró Barbarát (Ferencváros) a legjobb kapusnak, Gődér Brigittát (Haladás Viktória, jelenleg: Ferencváros) pedig a legjobb mezőnyjátékosnak választották meg.

Az álomcsapat: Dibusz Dénes (Ferencváros) - (Ferencváros), Samy Mmaee (Ferencváros), Belényesi Csaba (Kecskemét), Pászka Lóránd (Ferencváros) - Banó-Szabó Bence (Kecskemét), (DVSC), Szuhodovszki Soma (Kecskemét) - Adama Traoré (Ferencváros), Varga Barnabás (Paksi FC, jelenleg: Ferencváros), Csoboth Kevin (Újpest)

Borítókép: Varga Barnabást látták a legjobbnak a futballisták (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.