Meglepő újítással jelentkezik a Bajnokok Ligája

Szeptember 6–9. között Nagyváradon rendezik meg a 2023-as minifutball Bajnokok Ligáját. A legrangosabb európai kupasorozatban két magyar csapat, a hazai bajnok SZPCDSE-ECECE és a VID Final4 ezüstérmese, a PFF Szántó indul. Hatalmas csatákra van kilátás a 2500 férőhelyes Antonio Alexe Hallban.

Magyar Nemzet
Forrás: Origó2023. 09. 05. 13:24
Minifutball ECECE
Fotó: Origó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyvárad lesz a helyszíne a minifutball Bajnokok Ligája küzdelmeinek. A magyar bajnok SZPCDSE-ECECE a D jelű négyesben cseh, szerb és lengyel csapat ellen játszik, míg a bajnoki ezüstérmes PFF Szántó az E csoportban román, bosnyák és horvát alakulattal került össze a szeptember 6-9. között zajló viadalon. Szeptember 6-án (szerda) előbb 17 órakor az SZPCDSE-ECECE játszik a lengyel Firma ZG Grzybowice Zabrze ellen, majd 22 órai kezdettel lép pályára a PFF Szántó a bosnyák SV Medicus ellen. Csütörtökön mindkét magyar még két csoportmecccset játszik, az SZPCDSE-ECECE a Gradska Pivnica Novi Sad (szerb, 12.00) és a Ortravsky Zabreh (cseh, 18.00), míg a PFF Szántó a BT Servis Velika Gorica (horvát, 11.00) és az Ajax Dulcisimo Galati (román, 21.00) ellen.

PFF Szántó Bajnokok Ligája
A magyar bajnoki ezüstérmes PFF Szántó is Bajnokok Ligája-szereplő (Fotó: Origó)

Az európai BL először kerül megrendezésre sportcsarnokban, a szervezők a mérkőzések mintegy felét a 2500 férőhelyes Antonio Alexe Hallban rendezik meg, miközben másik két pálya szabadtéren kerül kialakításra. A fő helyszín az aréna lesz – természetesen itt is műfüvön játszanak a csapatok –, illetve folyamatosan zajlanak a meccsek a Baza Sportiva Tineretuluiban is, az 1-es és a 2-es pályán.

A Bajnokok Ligájában 19 nemzet 26 csapata indul, hazánk az európai ranglistán elfoglalt helyezése miatt két csapatot is delegálhatott.

Remek nyarat tudhat maga mögött az SZPCDSE-ECECE. Barabás Miklósék előbb sikerrel vették a Final4 első kvalifikációs döntőjét, a budapesti rájátszást, majd győzelemmel indítottak a Tippmix Minifutball Magyar Kupa hajdúszoboszlói állomásán is, amellyel a kupadöntőbe is bejutottak, ahol végül harmadikok lettek. Mindeközben Maglódon megnyerték a II. Ponczok Csaba Emléktornát és az ő elsőségüket hozta a 2023-as VID Balaton Tour júliusi 60 csapatos tornája is. Végül az i-re a pontot a VID Final4-on tették fel, ahol a döntőben a PFF Szántó csapatát legyőzve hódították el a bajnoki címet.

– A sorsolást izgatottan vártuk, habár sose lehet tudni, ki milyen kerettel érkezik, legalább azt le lehet szűrni a nemzetiségekből, hogy milyen típusú foci várható az adott ellenféltől. Messzemenő következtetést nem szeretnék levonni a fentiek alapján, annyit azonban tudunk, hogy a csehek minifociban rendkívül erősnek számítanak, azonban nem a bajnokot kaptuk, ahol rengeteg válogatott szerepel. Szemben a szerbekkel, ahol az egyetlen szerb delegált került a csoportunkba. Ha ők a válogatott játékosokkal érkeznek, akkor nagyon nehéz küzdelemre számítok ellenük. A lengyelek tűnnek a legkönnyebb ellenfélnek elsőre, viszont az első meccsen csapunk össze velük, ahol bizonyosan mindent meg fognak tenni a jó eredmény elérése érdekében. Azt gondolom, a keret alkalmas a sok hiányzó ellenére is, hogy jól szerepeljen, mindenki, aki tagja a keretnek, mindent meg is fog tenni ezért, ebben biztos vagyok – szögezte le az Origónak Barabás Miklós, az SZPCDSE-ECECE csapatvezetője.

– A nemzetközi mezőnyt nem nagyon ismerjük, így igazából nem tudjuk, mit várjunk a csoportbeli ellenfeleinkről. Az biztos, hogy harapós és hajtós meccsekre kell készülnünk. Nem fogunk most se másképp készülni, mint eddig. Azt fogjuk játszani, amit tudunk – árulta el Benedek Zsolt, a PFF Szántó csapatvezetője.

Borítókép: A magyar bajnok SZPCDSE-ECECE a Bajnokok Ligájára készül (Forrás: Origó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.