Valter Attila csapatában kezdenek átalakulni az erőviszonyok

Filippo Ganna nyerte a Vuelta a Espana tizedik szakaszát, a valladolidi időfutamot. A spanyol körverseny címvédője, Remco Evenepoel második lett, de nagyon dühös volt. Valter Attila a 32. helyen ért célba, de lehet, hogy kettő helyett immár három kapitányt kell helyettesítenie, ugyanis továbbra is az amerikai Sepp Kuss vezet összetettben.

Magyar Nemzet
2023. 09. 05. 17:47
Sepp Kuss
Xorret de Catí, 2023. szeptember 2. Az összetettben gyõztes Sepp Kuss, a Jumbo-Visma amerikai versenyzõje (b) megnyeri a Vuelta a Espana spanyol országúti kerékpáros körverseny nyolcadik, Dénia és Xorret de Catí közötti, 165 km-es szakaszát Xorret de Catíban 2023. szeptember 2-án. Fotó: MTI/EPA/EFE/Manuel Bruque
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétfői pihenőnap után kedden rendezték az idei Vuelta a Espana egyetlen egyenkénti időfutamát. A 25,8 kilométeres szakaszt Valladolidban rendezték. szabad kezet kapott csapatától, hogy mennyire hajtja ki magát az időfutamon, a magyar kerekes végül a 32. helyen, azaz a mezőny első negyedében ért célba. A Jumbo–Visma azonban ezúttal a magyar versenyző teljesítményénél sokkal jobban kíváncsi volt arra, hogy mire képes Sepp Kuss, és Primoz Roglic.

Remco Evenepoel
A világbajnok Evenepoel nem tudta elvenni Valter Attila csapattársától a piros trikót (Fotó: X/La Vuelta)

Nos, Roglic a harmadik legjobb időt tekerte, csak a szám specialistája, Filippo Ganna és az időfutam-világbajnok, Remco Evenepoel előzte meg. Vingegaard a tizedik, Kuss a tizenharmadik legjobb időt tekerte, viszont az amerikai versenyző így is megőrizte összetett első helyét, azaz a piros trikót. Lehet, hogy lassan ő is kapitánynak számít a holland sztárcsapatnál?

– Roglic az időfutamon jobban teljesített, mint Vingegaard, de az utóbbinak kedvező hosszú emelkedőkből még sok lesz a Vueltán. Ráadásul nálunk van a piros trikó is, jó helyzetben vagyunk – mondta Marc Reef sportigazgató, hozzátéve, hogy alaposabban ki fogják értékelni a helyzetüket. Ha túl sok konkrétumot nem is árult el, a piros trikóra tett utalás arra enged következtetni, hogy akár Kuss is lehet az, aki befejezi a történelmi triplát azok után, hogy Roglic a Giro d’Italia, Vingegaard a Tour de France győztese lett idén.

Evenepoel a három kapitányból kettőt megelőz összetettben, mégis nagyon bosszús volt a befutó után.

A spanyol körverseny szerdán hegyi befutós szakasszal folytatódik.

Vuelta a Espana, 10. szakasz, Valladolid–Valladolid (25,8 km, időfutam)

1. Filippo Ganna (olasz, Ineos Grenadiers) 27:39 perc
2. Remco Evenepoel (belga, Soudal–Quick Step) 16 másodperc hátrány
3. Primoz Roglic (szlovén, Jumbo–Visma) 36 mp h.
(…)
10. Jonas Vingegaard (dán, Jumbo–Visma) 1:18 perc h.
(…)
13. Sepp Kuss (amerikai, Jumbo–Visma) 1:29 p h.
(…)
32. Valter Attila (magyar, Jumbo–Visma) 2:34 p h.

Az összetett állása
1. Kuss 35:52:38 óra
2. Marc Soler (spanyol, UAE) 26 mp h.
3. Evenepoel 1:09 p h.
4. Roglic 1:36 p h.
(…)
7. Vingegaard 2:22 p h.
(…)
20. Valter 11:38 p h.

Borítókép: Sepp Kuss megőrizte a piros trikót (Fotó: MTI/EPA/EFE/Manuel Bruque)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.