Rossi meglepetéssel várta az ultrákat a Puskás Arénában

Marco Rossi négy helyen változtatott a kezdőcsapaton a Bulgária elleni tizenegyhez képest a Montenegró elleni találkozóra, Sallai Roland pedig csereként bekerült a meccskeretbe. A szurkolók is ünnepi hangulatban készülődnek, a vonulás talán még diadalomittasabb volt, mint korábban. A magyar válogatott az utolsó mérkőzésére készül az Európa-bajnoki selejtezők G csoportjában, a továbbjutás megvan, mégsem tét nélküli a találkozó a sorsolás kiemelése miatt.

2023. 11. 19. 14:33
SALLAI Roland; PAVLOVIC, Strahinja
Budapest, 2023. október 14. Sallai Roland (b) és a szerb Strahinja Pavlovic a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõk hetedik fordulójában, a G csoportban játszott Magyarország - Szerbia mérkõzésen a Puskás Arénában 2023. október 14-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar szurkolók legjobban szervezett és legnépesebb csoportja, a Carpathian Brigade szokás szerint a Verseny utcánál gyülekezett és onnan vonult a Puskás Arénába. Mire a stadionhoz értek, ismertté vált a magyar válogatott kezdőtizenegye Montenegró ellen. az alábbi csapatot küldi pályára:

Dibusz – Balogh B., Lang, Szalai A. – Bolla, Nagy Á., Styles, Nagy Zs. – Szoboszlai, Gazdag – Ádám.

A maestro tehát négy helyen változtatott: Botka, Nego, Kerkez és Csoboth helyett Balogh, Bolla, Nagy Zsolt és Gazdag került be a kezdőbe. Balogh Botond, a Parma 21 éves hátvédje másodszor szerepel a válogatottban, viszont kezdőként először, 2021-ben San Marino ellen a 85. percben állt be.

Rossi Sallai Rolandot is nevezte a meccskeretbe, tehát a Freiburg csatára a meccs végére akár be is szállhat. A következő játékosok ülnek majd a kispadon: Demjén, Szappanos (kapusok), Mocsi, Szalai G., Nego, Németh A., Kalmár Zs., Szuhodovszki, Horváth K., Sallai, Botka, Csoboth.

A magyar válogatott már kijutott az Eb-re, de a zárómeccs így sem tét nélküli, a sorsolás kiemelése miatt nem mindegy, milyen eredményt ér el a magyar válogatott.

Borítókép: a Szerbia elleni találkozón. Csereként talán Montenegró ellen is beszáll (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.