Szoboszlai Dominik: Mi lehetünk a nagy meglepetés az Eb-n!

Szoboszlai Dominik hosszabb interjút adott az M4 Sportnak, amelyben szóba került a bolgárok elleni mérkőzés több kulcspillanata, de a magyar válogatott csapatkapitánya beszélt a Liverpoolról is. Kiderült például, hogy látja-e magát az angol sztárcsapat kapitányaként, ám a fő téma a Montenegró elleni, vasárnapi mérkőzés és a jövő nyári Eb-szereplés volt.

2023. 11. 18. 10:58
null
20231116 Szófia (Bulgária) Labdarúgás Bulgária Magyarország EB selejtező Foto: Szabó Miklós Nemzeti Sport Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

előtt elsötétült a világ. A bolgárok tizenegyesből vezetést szereztek, ő pedig csak állt szinte megbénulva, nézett maga elé, és érezte, hogy kicsit elveszítette a hitét. Egy percbe is beletelt, mire magához tért, és tudta, hogy így nem lehet vége a meccsnek. Azért is rendült meg, mert a mérkőzés magyar szempontból remekül indult, minden a kezükben volt, de Szoboszlai Dominik szerint talán éppen emiatt túlságosan is megnyugodtak.

Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós

Mindez abból az interjúból derült ki, amelyet Szoboszlai Dominik az M4 Sportnak adott Telkiben, miután a válogatott visszatért Szófiából, ahol 2-2-re végzett csütörtökön Bulgáriával, és ezzel bebiztosította a helyét a jövő évi Európa-bajnokságon. Elmesélte például azt is, hogy Kerkez Milosnak három nyelven magyarázták el, ne csináljon butaságot, erre az 57. percben mégis piros lapot kapott. A házigazdák javára megítélt tizenegyest nem tartotta jogosnak, de nem reklamált, mert két sárga lapja van, a harmadikkal kitette volna saját magát a Montenegró elleni csapatból.

 

Az interjúból kiderül az is, hogy a 97. percben, amikor szabadrúgáshoz jutottunk az oldalvonal közelében, az első gondolata az volt, hogy kapura lövi a labdát, de túl messze volt, ezért inkább úgy lőtte be a tizenhatoson belülre, hogy valaki biztosan beleérhessen – ebből lett az egyenlítést eredményező öngól. Szoboszlai Dominik azt is elárulta, hogy a kijutás volt a fő cél, az, hogy majd melyik kalapból sorsolják a magyar válogatottat, nemigen jött szóba a csapaton belül.

Szoboszlai Dominik élvezni akarja az Eb-t

– Nem evidens, hogy a csoport első helyén kell végeznünk – mondta a vasárnapi, Montenegró elleni találkozóval kapcsolatban. – Jó érzés hosszú ideje veretlennek lenni, elértük, hogy egyenes ágon kijutottunk az Európa-bajnokságra, amire legyen büszke mindenki, akinek része van benne, és ez a legfontosabb. Ugyanakkor természetesen szeretnénk elsők lenni a csoportban, és szurkolók is megérdemlik, hogy szép eredménnyel zárjuk a selejtezőket. A mérkőzés előtt nem akarunk ünnepelni, a meccsre koncentrálunk.

 

Az interjúban szóba került, hogy szeret kommenteket olvasni, a negatív vélemények motivációt jelentenek a számára, és Szoboszlai Dominik azt is elárulta, látja-e magát a Liverpool csapatkapitányaként. Az interjú végén arra a kérdésre válaszolt, hogy mit vár a csapattól az Európa-bajnokságon, és ezt mondta:

– Bármilyen csoportba is kerülünk, van esélyünk továbbjutni. Én így állok hozzá, mindenki így áll hozzá. Teljesen mindegy, hogy kivel vagyunk egy csoportban. S onnan minden egy ki-ki meccs, szóval egy mérkőzés, továbbjutsz vagy nem? Szóval, menjünk, ameddig tudunk, élvezzük! Ott vagyunk az Eb-n, menjünk tovább a csoportból, menjünk, ameddig csak lehet! És a végén lehet, hogy mi leszünk a legnagyobb meglepetés! 

A teljes interjút ide kattintva nézheti meg.

Borítókép: Szoboszlai Dominik nagyot harcolt a bolgár védőkkel (Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.