A magyar légió több tagja is megörvendeztette Marco Rossit

A közelmúltban nem sok emlékezeteset nyújtottak a magyar légió tagjai a klubcsapataikban, ám a múlt hét végén kimondottan jó teljesítményekkel rukkoltak elő a Marco Rossi keretében rendszeresen felbukkanó külföldön futballozó játékosok. Szoboszlai Dominik és Bolla Bendegúz gólt is szerzett, Kerkez Milos remekelt, Szalai Attila pedig nagyszerűen élt az újra megkapott lehetőséggel.

2023. 12. 11. 5:30
Bolla Bendegúz
Forrás: Twitter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

végre több jó hírt is kapott külföldről, korábbi önmagához képest a légió kitett magáért a múlt héten. A legtöbbet a Bundesligából, ami nem véletlen, hiszen a magyar légió ott képviselteti magát a legnagyobb létszámban. ugyan már korábban visszatért az Union Berlinbe a hosszú sérülése után, és egyre több játékidőt kap, ezúttal a 61. percben állt be a Mönchengladbach elleni hazai meccsen. A csapata 3-1-re nyert, és tíz bajnoki, minden sorozatot figyelembe véve 16 (!) nyeretlen tétmérkőzés után ünnepelhetett győzelmet. 

Schäfer András ismét a légió aktív tagja Fotó: AFP

A Freiburg, amelyben csereként az 58. percben állt be és sárga lapot kapott, Wolfsburgban nyert 1-0-ra, a jelek szerint a magyar csatár is lassan visszailleszkedik a csapatába. Újabban egyre többet bizonytalankodik az RB Leipzig kapujában riválisa, Janis Blaswich. November végén a Wolfsburgtól kapott kínos potyagólt, most szombaton a Dortmund elleni rangadó hajrájában pedig egy szögletnél hibázott. Az így bekapott gól nem került sokba, a lipcseiek így is 3-2-re nyerek . még nem kész a visszatérésre, erre állítólag január elején kerülhet sor.

Dárdai is erősítheti a légiót?

És még mindig a Bundesliga, és még mindig jó hír: a Hoffenheim négy nyeretlen mérkőzés után nyert ismét úgy, hogy másfél hónapnyi padozás után újra játékpercet kapott, ráadásul a kezdő sípszótól a lefújásig a pályán volt. Az idényben csak negyedik alkalommal szerepelt bajnokin, és mindössze a második Bundesliga-meccsét játszotta végig. A beszámolók szerint remek teljesítményt nyújtott a Bochum elleni 3-1-es siker során. A német másodosztályban a Hamburg otthon kapott ki 2-1-ra a Paderborntól, Németh András a 74. percben állt be. 

Szalai Attila végre újra lehetőséget kapott  Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/Hasan Bratic

A hírek szerint Marco Rossi a héten tárgyalt Dárdai Mártonnal, aki választhat a magyar és a német válogatott között. A másodosztályú Hertha a hét közben éppen a Hamburggal játszott a Német Kupában nyolcaddöntőt a Berlinben a Hamburggal, a végeredmény 3-3 lett , a tizenegyesekkel csapata jutott tovább. A vendégeknél Németh András kezdőként 72 percet kapott, a házigazdáknál Dárdai Márton végig a pályán volt, Dárdai Bence és ifj. Dárdai Pál sérült. A hétvége is jól sikerült a Herthának, amely 2-1-re nyert Kaiserslauternben, ezen a meccsen Dárdai Márton az első hatvan percet töltötte a pályán.

Jó volt a légió angol tagozata

Nagyüzem zajlott a múlt héten a Premier League-ben, és a kéttagú magyar légió itt még emlékezetesebb teljesítményt nyújtott. A Liverpool szerdán a Sheffield United vendége volt, végigjátszotta a meccset, ráadásul a 94. percben pazar góllal ő állította be a 2-0-s végeredményt. Szombaton a csapata a Crystal Palace stadionjában játszott, nyögvenyelős 2-1-es sikert aratott úgy, hogy hátrányból kellett fordítania, ezen a találkozón a magyar válogatott csapatkapitánya nem tűnt ki, a 74. percben lecserélték.

Nagy hete volt a Bournemouthnak és benne Kerkez Milosnak is. A bajnokságot gyengén kezdő csapat előbb a Crystal Palace otthonából hozott el három pontot egy 2-0-s sikerrel, majd a hét végén az Old Traffordon erre is rátett egy lapáttal, és 3-0-ra legyőzte a Manchester Unitedet. mindkét találkozót végig a pályán töltötte, nagyszerű mentésekkel hívta fel magára a figyelmet – pompásan cáfolt rá arra a véleményre, hogy ő lenne a Bournemouth leggyengébb játékosa. Az angol harmadosztályban a Barnsley úgy nyert Readingben 3-1-re, hogy a győztes csapatba Callum Styles a 21. percben állt be. 

A magyar légió másik gólszerzőjét ezen a héten Svájcban találjuk: Bolla Bendegúz a Servette tagjaként már a 3. percben vezetést szerzett a Lausanne stadionjában, a végeredmény 1-1 lett, a magyar védőt a 84. percben cserélték le. Az olasz második vonalban a kispadon tétlenkedett, amíg csapata, a Pisa 2-0-ra kikapott a Catanzaro otthonában, Balogh Botond ugyanígy járt a Fiorentina elleni kupameccsen, amelyen a Parma 2-2-es végeredmény után tizenegyesekkel kiesett, a vasárnapi bajnokin viszont a Palermo ellen végig a gyepen volt, a csapata pedig hazai pályán 0-2-ről felállva 3-3-at játszott. Cipruson az Omonia Nicosia a Nea Salamis vendége volt, nyert 2-0-ra, de ezt csak a kispadról nézhette végig. Loic Nego a 78. percben állt be a Le Havre csapatába, amely 2-1-re kikapott Strasbourgban.

Borítókép: Bolla Bendegúz gyors góllal szerzett vezetést a Servette-nek (Fotó: Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.