Sztankovics csak kimondta, ami a kudarc után elvárható

Zsinórban a negyedik bajnoki mérkőzésén sem tudott nyerni a Ferencváros. A 15. fordulóban ezúttal a Mezőkövesdbe tört bele a címvédő bicskája. A 0-0-s döntetlen azt jelenti, hogy a Fradi akkor is az éllovas Paks mögé szorul a labdarúgó NB I-ben, hogy ha szerdán a 4. fordulóból elhalasztott mérkőzésén, újra a Mezőkövesd ellen, csak éppen vendégként netán győzne. A mérkőzés után Dejan Sztankovics roppant feszülten értékelt. December 10-én Paks–Ferencváros rangadó következik.

2023. 12. 03. 20:11
FTC, Mezőkövesd, Abu Fani
20231203 labdarúgás FTC Mezokovesd Fotó: Dömötör Csaba Fotó: Domotor Csaba Forrás: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Természetesen a Fradi birtokolta többet a labdát és támadott többet, de különösen az első félidőben messze nem tudott döntő fölénybe kerülni. Ráadásul az első játékrész hajrájában Abenát a Mezőkövesd kapusa, Piscitelli természetesen nem szándékosan fejbe rúgta sarokkal, ami után a suriname-i légióst le kellett cserélni. A meccs után kiderült, szerencsére nem történt nagyobb baj.

FTC, Mezőkövesd, Dejan Sztankovicsa, Abena, labdarúgü NB I, Paks
Dejan Sztankovics legalább annak örülhet, hogy a Ferencváros légiósa, Abena megúszta a súlyos sérülést (Nemzeti Sport/Dömötör Csaba)

A második félidőben a Ferencváros már beszorította a vendégeket, de hiányzott a frissesség, a kreativitás a játékából. Az utolsó pillanatokban Zachariassen berúghatta volna a győztes találatot, Piscitelli bravúrosan védett.

A 0-0-s döntetlennel négy pontra hízott a Ferencváros hátránya a Paks mögött, tehát ha szerdán vendégként le is győzné a Mezőkövesdet, akkor sem tudja megelőzni csapatát.

 

Sztankovicsot szétfeszítette az ideg

A mérkőzés után Dejan Sztankovics ugyan uralkodott magán, de láthatóan nagyon feszülten nyilatkozott, ilyen feldúltnak még nem láthattuk Magyarországon. Igyekezett szakmai érvekkel előhozakodni, majd arra utalt, a bajnokság felér egy maratonnal, de az arcára volt írva, más gondolatok járnak a fejében, vihar dúl benne.

– Még sok esélyünk van pontokat szerezni, a bajnokság egy maraton. Néha elfáradunk, néha sírni van kedvem, de a végjáték a legfontosabb – fogalmazott a szerb tréner a szavakat keresve.

Később Sztankovics a csapategységről beszélt, majd csak kimondta, amit ilyenkor illik kimondani: – Enyém a felelősség.

 

Kuttor Attila: Nem történt ördöngösség

– Amíg tudtunk, addig bátran futballoztunk. Utána az akaratunk érvényesült, így meg tudtunk szerezni egy pontot. A Ferencváros otthonában döntetlent elérni pozitív dolog. Megpróbáljuk a lehetőségeinkhez mérten a saját stílusunkat játszani. Nem gondolom, hogy valami ördöngős dolog miatt nem tud minket legyőzni a Fradi – értékelt elégedetten Kuttor Attila, a Mezőkövesd edzője.

A mérkőzés összefoglalója megtekinthető az M4 Sporton.

NB I, 15. forduló

Szombat

Kecskemét–MTK 1-2 (1-1), Kecskemét, 1824 néző, jv.: Rúsz. Gólszerzők: Horváth K. (46., 11-esből ), illetve Antonov (13., 60., mindkettő 11-esből )

Fehérvár FC–Puskás Akadémia 3-1 (2-0), Sóstói Stadion, 2172 néző, jv.: Bognár T. Gólszerzők: Kodró (6., 75., a második 11-esből), Christensen (34.), illetve Colley (57.)

Kisvárda–Debrecen 0-0, Várkerti Stadion, 2050 néző, jv.: Pintér.

Vasárnap

Újpest–Paks 1-2 (1-1), Szusza Ferenc Stadion, 3078 néző, v.: Berke. Gólszerzők: Varga B. (24.), illetve Könyves (23., 11-esből), Hahn (63.)

Diósgyőr–Zalaegerszeg 0-3 (0-0), Miskolc, 3652 néző, v.: Vad II. Gólszerzők: Mim (65., 74.), Ubochioma (93.)

Ferencváros–Mezőkövesd 0-0, Groupama Aréna, v.: Káprály, 6127 néző

Borítókép: Megállította a Mezőkövesd a Fradit (Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.