Carlos Alcaraz felfedte titkát a szerb rivális elleni siker után + videó

Meglepetések nélkül zárult a hétfői játéknap az Australian Open férfi egyes versenyében. A wimbledoni bajnok Carlos Alcaraz magabiztosan menetel Melbourne-ben, a világelső Novak Djokovics honfitársa, Miomir Kecmanovics ellen nyolc játékot veszítve jutott a negyeddöntőbe. Alexander Zverev sokkal jobban megizzadt, már a második meccsét nyerte döntő szett tie breakben a tornán, a következő fordulóban ő lesz a sokkal pihentebb Alcaraz ellenfele. A nőknél már biztos, hogy új Grand Slam-döntőst avatunk, miután Dajana Jasztremszka nyert a kétszeres Australian Open-bajnok Viktorija Azarenka ellen.

2024. 01. 22. 14:37
KECMANOVIC, Miomir; ALCARAZ, Carlos
Melbourne, 2024. január 22. A spanyol Carlos Alcaraz a szerb Miomir Kecmanovic ellen játszik az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének negyedik fordulójában Melbourne-ben 2024. január 22-én. MTI/EPA-AAP/Joel Carrett Fotó: MTI/EPA-AAP/Joel Carrett
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Carlos Alcaraz is beindult. Az Australian Open második kiemeltje a második fordulóban, a Lorenzo Sonego elleni, kiemelkedő színvonalú meccsen veszített egy játszmát, azóta viszont két könnyed sikert tud felmutatni. A Novak Djokovics elleni álomdöntőhöz még mindkettejüknek nyernie kell két-két meccset, Carlos Alcaraz hétfőn egy másik szerb teniszező, Miomir Kecmanovics ellen győzött. A húszéves spanyol teniszező a 6:4, 6:4, 6:0-s siker során egyetlen bréklabdával sem nézett szembe, s igen röviden össze tudta foglalni, mi működött jól a játékában.

Alexander Zverev lesz Carlos Alcaraz következő ellenfele
Alexander Zverev lesz Carlos Alcaraz következő ellenfele az Australian Openen. Fotó: MTI/EPA/Mast Irham

Azt gondolom, minden – váltott ki derültséget a közönségből Carlos Alcaraz, aki először játszhatott az Australian Open második hetében. Igaz, ez az első alkalom, hogy már Grand Slam-bajnokként szerepel Melbourne-ben, tavaly a sérülése miatt kihagyta a versenyt.

 

Mi Carlos Alcaraz titka?

Alcaraz lenyűgöző teljesítménye után a spanyol különleges szokására is fény derült. – Minden mérkőzés előtt este szusit eszem. Nincs egy bevált helyem, próbálok különböző dolgokat kipróbálni Melbourne-ben, de a szusi a helyes választás – mondta Alcaraz. Meglenne a siker receptje?

Ami biztos, Alcaraz pihentebb lesz a szerdai negyeddöntőben, mint ellenfele, Alexander Zverev, a német olimpiai bajnok ugyanis Lukás Klein után hétfőn Cameron Norrie ellen is döntő szett tie breakben jutott tovább. Zverev meccse több mint négy órán át tartott, Alcaraz az előző két fordulóban összesen nem töltött ennyi időt a pályán.

Nem született meglepetés a másik két hétfői férfi mérkőzésen sem, Danyiil Medvegyev és Hubert Hurkacz is érvényesítette a papírformát. Medvegyev már kétszer is döntőzött Ausztráliában, Hurkacz még csak a második Grand Slam-negyeddöntőjére készül, viszont az elsőt ellen megnyerte a 2021-es wimbledoni tornán.

 

Ukrán öröm, ukrán bánat

A férfiaknál nincs meglepetésnév a legjobb nyolc között, a nőknél viszont egymást érték a váratlanabbnál váratlanabb eredmények, különösen a felső ágon. Hétfőn az utolsó nagy bajnok, Viktorija Azarenka is elvérzett, a fehérorosz játékost két játszmában győzte le az ukrán Dajana Jasztremszka, a két játékos nemzetiségét figyelembe véve nem meglepő, hogy a meccs utáni kézfogás elmaradt.

Nem lesz viszont ukrán rangadó a negyeddöntőben, Elina Szvitolina már az első játékban megsérült Linda Nosková ellen, a tizenkilenc éves cseh lánynak a világelső Iga Swiatek kiejtése után ezúttal nem kellett megizzadnia a továbbjutásért.

Nosková és Jasztremszka egyaránt első Grand Slam-negyeddöntőjét játszhatja Melbourne-ben, akárcsak Anna Kalinszkaja. A felső ágon az egyetlen kivétel a kínai Cseng Csin-ven, ő tavaly a US Openen már eljutott a legjobb nyolc közé, annál tovább viszont még ő sem. Ettől persze még egyáltalán nem vehető biztosra, hogy a négy játékos közül ő vívhatja majd szombaton élete első Grand Slam-döntőjét.

Australian Open, hétfői nyolcaddöntők

Férfi egyes

Alcaraz (spanyol, 2.)–Kecmanovics (szerb) 6:4, 6:4, 6:0
Medvegyev (orosz, 3.)–Borges (portugál) 6:3, 7:6, 5:7, 6:1
Zverev (német, 6.)–Norrie (brit, 19.) 7:5, 3:6, 6:3, 4:6, 7:6
Hurkacz (lengyel, 9.)–Cazaux (francia) 7:6, 7:6, 6:4

Női egyes

Cseng (kínai, 12.)–Dodin (francia) 6:0, 6:3
Jasztremszka (ukrán)–Azarenka (fehérorosz, 18.) 7:6, 6:4
Nosková (cseh)–Szvitolina (ukrán, 19.), 3:0-nál Szvitolina feladta
Kalinszkaja (orosz)–Paolini (olasz, 26.) 6:4, 6:2

 

Borítókép: Carlos Alcaraz nem adott esélyt Miomir Kecmanovicsnak (Fotó: MTI/EPA-AAP/Joel Carrett)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.