Diósgyőrben jól ismert szakember lett a futballcsapat vezetőedzője

Vladimir Radenkovics lett a Diósgyőri VTK labdarúgócsapatának új vezetőedzője. A szakember korábban Szivics Tomiszláv másodedzőjeként volt tagja a Magyar Kupa-döntős és Ligakupa győztes csapat stábjának. A 46 éves, UEFA pro-licence-szel rendelkező vezetőedző először csütörtökön vezényel edzést.

2024. 02. 14. 14:31
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A miskolci klub szerdán sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a szerb Vladimir Radenkovics váltja Simon Miklóst. Radenkovics 2013 és 2015 között másodedzőként már dolgozott Diósgyőrben. Simon Miklós, a DVTK Labdarúgó Sportakadémia szakmai igazgatója a tavaszi rajt előtt két nappal vette át az együttest Kuznyecov Szergejtől, aki 2022 őszén érkezett Diósgyőrbe, és csapatával aranyérmet nyert az NB II-ben. Az élvonalban 17 mérkőzésen irányította a piros-fehéreket, akik újoncként a hetedik helyen zárták az őszi szezont. Távozásáról Magyar Mátyás klubtulajdonos azt mondta, „Senki nem lehet fontosabb, mint a klub, a DVTK család értékeivel senki nem fordulhat szembe.”

Simon Miklóssal a DVTK nyeretlen maradt, három találkozón egy pontot szerzett.

– Büszke vagyok arra, hogy egy új szerepben, immár vezetőedzőként térek vissza a DVTK-hoz – idézi Vladimir Radenkovicsot a klub honlapja. – Egy kicsit úgy érzem, hogy nem is tudom eldönteni, ugyanabba a klubba tértem-e vissza, mint amelyiket 2015-ben elhagytam, mert nem győzöm kapkodni a fejem, olyan fejlődésen ment keresztül a klub és az infrastruktúra. Magamban viszont ugyanazt a szenvedélyt érzem, mint korábban. Emlékszem, meccsnapon már a belvárosban tapintható volt, hogy történik valami izgalmas. A DVTK ilyen háttérrel, a hatalmas és szenvedélyes szurkolótáborral kiemelkedik a többi klub közül, és örülök, hogy ismét a részese lehetek.

Vladimir Radenkovics a belgrádi FK Rad akadémiáján kezdte edzői pályafutását, majd igazgatója is volt az intézménynek, ezt követően pedig az első csapatnál lett másodedző. Pályafutása újabb szakaszában külföld felé vette az irányt, és Szivics Tomiszláv másodedzőjeként Diósgyőrben érte el első edzői sikereit. Később dolgozott a szerb U21-es válogatott stábjában, majd két és fél évig a pozsonyi Slovan irányításában vett rész (egy Szlovák Kupa-győzelem az eredménye), és Cipruson is eltöltött egy rövid időt, miközben Mladen Krstajics stábjában a szerb válogatott sikeréért is dolgozott. Hazatérve a Radnicki Kragujevac kispadját vette át, majd a Maccabi Tel Aviv, az előző idényben pedig a bajnok és kupagyőztes Crvena zvezda stábjában Dejan Sztankovics segítőjeként vállalt feladatot.

Mezőkövesd: Milan Milanovics a vezetőedző

A szerb Milan Milanovics lett az NB I-ben utolsó előtti helyezett Mezőkövesd Zsóry FC vezetőedzője. Elődjével, Kuttor Attilával a klub kedden bontott szerződést közös megegyezéssel. Kuttor 2022 szeptemberétől irányította a Mezőkövesdet, amely hét mérkőzés óta nyeretlen az élvonalban, és ezalatt mindössze három pontot szerzett. A 61 éves szerb tréner 2012 óta 15 együttesnek volt a vezetőedzője, legutóbb hazájában az FK Radniknál dolgozott.

Borítókép: Vladimir Radenkovics vezetőedzőként ért vissza Diósgyőrbe (Forrás: DVTK.eu)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.