A liverpooli csodagyerekek ismét lecsaptak – útban az újabb trófea felé?

A Ligakupa megnyerése után szerdán az FA-kupában a negyeddöntőbe jutott a Liverpool. Ehhez a Vörösöknek a másodosztályú Southamptont kellett legyőzniük, amit két tini három góljával meg is tettek. A következő fordulóban az ősi rivális Manchester Uniteddel találkoznak Jürgen Klopp fiai.

2024. 02. 28. 22:59
776106050
Liverpool's English striker #76 Jayden Danns celebrates after scoring their third goal during the English FA Cup fifth round football match between Liverpool and Southampton at Anfield stadium, in Liverpool, north west England, on February 28, 2024. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ligakupa vasárnapi fináléja után az FA-kupa szerdai nyolcaddöntőjére sem épült fel egy seregnyi Liverpool-játékos (Szoboszlai Dominik még a kispadra sem ült le), így Jürgen Klopp megint ifjú titánokra bízta a feladatot, hogy kiharcolják a továbbjutást. És milyen jól tette – de ne szaladjunk ennyire előre! 

Járt az ölelés a Liverpool mesterétől Koumasnak
Járt az ölelés Koumasnak a Liverpool mesterétől Fotó: AFP/Paul ELLIS

Az első tíz percben ugyanis a másodosztályú Southamptonnak akadtak csak helyzetei, ám a vendégek nem tudtak élni velük. Aztán szépen lassan a Liverpool is megérkezett a meccsbe, és a 44. percben a 18 éves debütáns, Louie Koumas megszerezte a vezetést: tizenhat méterről Jan Bednareken megpattanva jutott el a labda a jobb alsóba.

A második félidőben egy másik tizennyolc éves tini, a Koumas helyére becserélt Jayden Danns is letette a névjegyét, öt méterről, Joe Lumley kapust átemelve megduplázta az előnyt, majd ő állította be 3-0-s végeredményt a 88. percben.

Így a Liverpool életben tartotta a reményt arra, hogy négy trófeával zárja Klopp utolsó idényét (a Ligakupát már megnyerte, a Premier League-t vezeti, az Európa-ligában nyolcaddöntős a csapat). Ebben részben a Manchester United állíthatja meg a Vörösöket, ugyanis az ősi riválissal csap össze a Liverpool az FA-kupa következő fordulójában.

FA-kupa, szerdai nyolcaddöntők:
Liverpool–Southampton 3-0 (1-0)
gólszerzők: Koumas (44.), Danns (73., 88.)

Chelsea–Leeds 3-2 (2-1)
Nottingham Forest–Manchester United 0-1 (0-0)
Wolverhampton Wanderers–Brighton 1-0 (1-0)

A negyeddöntő párosítása:

Wolverhampton Wanderers–Coventry City
Manchester United–Liverpool
Chelsea–Leicester
Manchester City–Newcastle United

Borítókép: A 18 éves Jayden Danns duplázott a Southampton ellen (Fotó: AFP/Paul Ellis)

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.