Döbbenet – a dohai magyar szurkolók sem erre számítottak

Mérkőzésről mérkőzésre durván ötvenfős magyar szurkolótábor buzdtja a magyar férfi- és női válogatottat Dohában, az Aspire Dome-ban, a vízilabda-világbajnokság helyszínén. Közöttük vannak olyanok, akik Katarban élnek, de olyanok is, akik a világbajnokság miatt, a magyar sikerek reményében utaztak Katarba. Közös bennük, hogy férficsapatunk veresége miatt mindannyian nagyon csalódottak.

2024. 02. 14. 9:36
magyar szurkolók, Doha, vízilabda-válogatott, vízilabda-vb
Fotó: MVLSZ/Kovács Anikó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világ bármely távoli pontján, így Dohában is megeshet, hogy az ember fülét magyar szó üti meg. Nekem is ebben a meglepetésben volt részem szerda reggel a szállodában, reggeli közben. Mi sem természetesebb, hogy beszélgetésbe elegyedtem a fiatal párral, Julcsival és Gellérttel.

magyar szurkolók, Doha, vízilabda-válogatott, vízilabda-vb, kudarc, döbbenet, jegy, belépő, közösség, Katar
Julcsi és Gellért szeretne sikernek is örülni Dohában, a vízilabda-vb-n

– A vízilabda-vb miatt néztük ki magunknak Dohát. Mivel ide nagyon drága a repülőjegy, ezért először Dubajba repültünk. Két napot töltöttünk ott, kedd hajnalban érkeztünk meg Dohába. Természetesen hullafáradtan, mégis feldobódva. Nagyon vártuk a franciák elleni meccset, biztosan voltunk benne, hogy nyerünk – vágott bele a kissé kisiklott élménybeszámolóba Julcsi.

– Sokáig maga a mérkőzés nem is kötött le minket, hiszen simán vezettünk, sodródtunk az eseményekkel, élveztük a hangulatot – tette hozzá Gellért.

Aztán jött a fordulat, s a végkifejletet, a 11-10-es vereséget még másnap reggel is értetlenül, hitetlenkedve elevenítették fel.

– Döbbenet – így jellemezték, hogy mit is éreztek.

– Terveztük, hogy a meccs után beszélgetünk a többi magyarral, akiknek a többsége, miként megtudtuk, kinn él Katarban, s nagyon összetartanak. Ám mindenki nagyon csalódott volt, ezért mi is inkább minél gyorsabban eljöttünk az uszodából – tették hozzá.

Julcsi és Gellért eredetileg a férfi negyed- és elődöntőre vásárolt jegyet. Egyetlen vigaszuk, hogy már a helyszínen tudtak belépőt venni a szerdai női elődöntőre, a magyar–görög meccsre. A jegyek amúgy nem drágák, forintra átszámolva három- és ötezer forint közötti áron kínálják őket. S eddig egyszer sem volt telt ház az Aspire Dome-ban.

– Ha már itt vagyunk, nem akarunk keserű élménnyel távozni. Nagyon szurkolunk, hogy a lányok bejussanak a döntőbe – mondta ki a végszót Julcsi.

 

értékelése a magyar–francia negyeddöntő után:

 

Borítókép: Magyar szurkolók az Aspire Dome-ban (Fotó: MVLSZ/Kovács Anikó)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.