Szoboszlai elárulta, miért játszik a Liverpool meccsről meccsre

A héten az Európa-ligában imponálóan szerepelt a Liverpool, vasárnap délután pedig az FA-kupában lép pályára az Old Traffordon a Manchester United ellen. Szoboszlai Dominik csapatának roppant sűrű a programja, minden lehetséges fronton harcban áll még a végső győzelemért, és a magyar válogatott középpályás a klub honlapjának elmondta, ő ezt nem bánja, a játékosok éhesek mindegyik trófeára, és végülis ezért érdemes futballozni.

2024. 03. 16. 14:26
Járt a dicséret Szoboszlai Dominiknek
Liverpool's Hungarian midfielder #08 Dominik Szoboszlai celebrates scoring the team's fifth goal with Liverpool's English midfielder #53 James McConnell and Liverpool's Egyptian striker #11 Mohamed Salah during the UEFA Europa League round of 16 second leg football match between Liverpool and AC Sparta Praha at Anfield in Liverpool, north west England on March 14, 2024. (Photo by Oli SCARFF / AFP) Fotó: AFP/Oli SCARFF
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden lehetséges porondon áll még és a végső sikerre is esélyes csapata, a Liverpool. Esélyes az aranyéremre a Premier League-ben, azaz a bajnokságban, az FA-kupában – a Ligakupát már megnyerte –, és magabiztosan menetelt eddig az Európa-ligában is. Most vasárnap is komoly feladatot kell teljesítenie: az FA-kupa negyeddöntőjében a Manchester United lesz az ellenfele az Old Traffordon (vasárnap, 16.30, tv.: Spíler1).

Fotó: Liverpoolfc.com

Nagy valószínűséggel Jürgen Klopp menedzser ezúttal is főszerepet szán magyar középpályásának, Szoboszlai Dominiknak, aki a sérülése után fokozatosan tért vissza, de a Sparta Praha elleni, csütörtöki Európa-liga-mérkőzést már végigjátszotta, és góllal, valamint gólpasszal járult hozzá a 6-1-es sikerhez. A program tehát roppant sűrű, ám a Liverpool hivatalos honlapjának nyilatkozva Szoboszlai Dominik elmondta, ezt ő egyáltalán nem bánja:

–  Így van ez jól, nem unatkozunk, és nem unatkoznak a szurkolóink sem. Éhesek vagyunk minden fronton a dicsőségre. Persze, nehéz ez az út, de minden vonalon készen kell állnunk. A Premier League a legfontosabb cél, de a többi is fontos, ezért érdemes futballozni. A Manchester Uniteddel a legutóbb decemberben gól nélküli döntetlent játszottunk, pedig volt legalább harmincöt lövésünk, most viszont muszáj gólt szereznünk.

 

Saját magáról szólva elmondta, volt már fittebb is, de meccsről meccsre haladva nyeri vissza a megfelelő kondícióját a sérülése után. Jürgen Klopp menedzser a pénteki sajtótájékoztatóján nem hozta szóba magyar játékosát, ám az utóbbi hetek tapasztalatai alapján ezúttal is kulcsszerepet szán neki. A német szakember elmondta, pontosan tudja, mit jelentenek a Liverpool szurkolóinak a Manchester United elleni mérkőzések, igyekszenek is megfelelni az elvárásoknak, ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy az ellenfél egy hetet készülhetett erre a fontos összecsapásra, míg az ő játékosai csütörtökön még meccset játszottak az Európa-ligában.

Borítókép: Szoboszlai Dominik fogadja a társakat a Sparta Praha elleni gólja után (Fotó: AFP/Oli Scarff)

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.
 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.