Szoboszlai Dominik az olasz Atalanta ellen is bizonyíthat az El-ben

Három olasz, két angol, egy francia, egy portugál és egy német klub várta péntek kora délután az Európa-liga negyeddöntőinek a sorsolását, köztük Szoboszlai Dominik Liverpoolja. A sorsolás során kiderült az is, hogy a továbbjutók melyik párharc győztesével mérkőznek meg az elődöntőkben. Itt már azonos országhoz tartozó klubok is szembekerülhettek egymással, és ez is meg is történt, az AC Milan az AS Romával játszik majd. Szoboszlai Dominik csapata, a Liverpool is olasz csapatot kapott, az Atalanta ellen küzd meg az elődöntőbe jutásért.

2024. 03. 15. 13:25
null
The results are displayed near the trophy after the 2023-2024 UEFA Europa League football tournament quarter-finals and semi-finals draw at the House of European Football in Nyon, on March 15, 2024. (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtökön teljessé vált az Európa-liga negyeddöntőjének a mezőnye: ezt az Atalanta (olasz), a Benfica (portugál), a Leverkusen (német), a Liverpool (angol), a Marseille (francia), az AC Milan (olasz), az AS Roma (olasz) és a West Ham United (angol) alkotja. Az UEFA nyoni központjában péntek délben tartották meg a negyeddöntők párosítását, valamint azt, hogy melyik párharcban ki kezd hazai pályán, kisorsolták az elődöntő ágrajzát, azaz azt, hogy a negyeddöntős párharcok győztesei ki ellen folytatják a legjobb négy között, és azt is, melyik győztes kezd hazai pályán, de az is kiderült, hogy a döntőben melyik elődöntős párharc győztese számít a hazai csapatnak.

Fotó: AFP

Az Európa-ligának ebben a szakaszában már nincsenek megkötések, azaz összekerülhettek egymással korábbi csoportellenfelek és azonos ország csapatai is. Magyar szempontból természetesen a Liverpool szereplését kíséri a legnagyobb figyelem , csapata elsöprő teljesítménnyel, 11-2-es összesítéssel lépett túl a Sparta Prahán a nyolcaddöntőben. Szokás szerint az UEFA főtitkár-helyettese, Giorgio Marchetti vezényelte le a sorsolást, aki a köszöntőjében kiemelte, hogy a következő kiírástól a BL-hez hasonlóan megváltozik ennek a sorozatnak a lebonyolítása is, azaz a futball tavasszal búcsúzik el az eddigi rendszertől. 

Elsőként AC Milan–AS Roma olasz párosítás alakult ki, majd következett a Liverpool, amely az olasz Atalantát kapta ellenfélnek. A Bayer Leverkusen ellenfele a West Ham United, a Benficáé pedig a Marseille lett. Az is kiderült, hogy Benfica–Marseille/Liverpool–Atalanta és AC Milan–AS Roma/Leverkusen–West Ham United elődöntők lehetnek, az első párharcok győztesei játszanak először hazai pályán. Ez azt jelenti, hogy összejöhet a Liverpool és a Leverkusen álomdöntője.

Európa-liga, a negyeddöntők párosítása: AC Milan–AS Roma, Liverpool–Atalanta, Leverkusen–West Ham United, Benfica–Marseille, a negyeddöntők időpontjai: április 11. és 18., az elődöntők időpontjai: május 2. és 9., döntő: május 22., Dublin.

Európa-Konferencialiga, negyeddöntők párosítása: Club Brugge–PAOK, Olimpiakosz–Fenerbahce, Aston Villa–Lille, Viktoria Plzn–Fiorentina, a negyeddöntők időpontjai: április 11. és 18. Az elődöntők párosítása: Aston Villa–Lille/ Olimpiakosz–Fenerbahce és Viktoria Plzn–Fiorentina/Club Brugge–PAOK; az elődöntők időpontjai: május 2. és 9., döntő: május 29., Athén.

 

Borítókép: Nagy meccsek lesznek a második számú európai sorozatban is (Fotó: AFP)

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.