Marozsán Fábián nagyon kiakadt, újra eleredt az eső Párizsban

Marozsán Fábián csütörtök délelőtt elkezdte a második fordulós mérkőzését, de szűk egy óra után félbeszakadt a Grigor Dimitrov elleni találkozó. Sajnos addigra Marozsán már komoly hátrányba került a bolgár teniszező ellen, s a Roland Garros idei kiírása alatt már megszokott esőszünet után nem tudott fordítani, így egyesben már nincs versenyben magyar játékos a párizsi Grand Slam-tornán.

2024. 05. 30. 12:33
Párizs, 2024. május 30.
Marozsán Fábián a bolgár Grigor Dimitrov ellen játszik a francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének második fordulójában a párizsi Roland Garros Stadionban 2024. május 30-án. eső
Marozsán Fábián nehéz helyzetből várja a Grigor Dimitrov ellen meccs folytatását Fotó: MTI/EPA/Yoan Valat
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marozsán Fábián a Roland Garros első fordulójában magabiztos győzelmet aratott a kazah Mihail Kukuskin ellen, így a bejutott a második fordulóba, ahol a tizedik kiemelt Grigor Dimitrov ellen játszott. Marozsán előzetes számítása nem jött be, nem kiemelt pályára tették az összecsapást, így aztán szerdán nem is tudták azt megrendezni az eső miatt. Csütörtök délelőtt ötvennyolc percig már játszhattak a felek, amikor eleredt az eső, akkor Dimitrov már a 2-0-s vezetésért adogatott volna.

Párizs, 2024. május 30.
A bolgár Grigor Dimitrov adogat Marozsán Fábiánnak a francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének második fordulójában a párizsi Roland Garros Stadionban 2024. május 30-án. eső
Grigor Dimitrov magabiztosan nyert Marozsán Fábián ellen a Roland Garros második fordulójában (Fotó: MTI/EPA/Yoan Valat)

Marozsán Fábián eddigi mérlege kiváló volt top 10-es játékosok ellen, hat ilyen meccséből négyet megnyert, s csak kettőt veszített el. Párizsban viszont rémálomszerűen indult számára a Dimitrov elleni mérkőzés: a bolgár teniszező 6:0-ra nyerte meg az első játszmát.

Marozsán Fábián feljavult, de kiesett

Marozsán a második szettben 6:0, 3:0-s hátrányban nyert végre egy játékot, s úgy tűnt, lendületbe is jön, hiszen a brékhátrányból is visszakapaszkodott. 4:3-nál viszont újra elveszítette az adogatását, és a játék közben ütött kettős hiba után kicsit a fejét is. Szerencsére úgy tűnik, a francia székbíró nem tud magyarul, nem figyelmeztette trágárság miatt Marozsánt.

5:3-nál Dimitrov a kétszettes előnynél adogatott volna, amikor félbeszakadt a játék. Újra eleredt az eső Párizsban, s a szurkolók füttykoncertje sem hatotta meg.

Igaz, ezúttal egy óra után folytatódhatott a meccs. Dimitrov gond nélkül hozta a szerváját, s bár Marozsán a harmadik játszmában adogatóként még hárított három meccslabdát, fogadóként már nem tudta ezt megtenni.

Dimitrov bejutott a harmadik fordulóba, ahol magyar teniszező már nem lesz érdekelt. Párosban elvileg még láthatjuk Marozsán Fábiánt, valamint Babos Tímeát és Bondár Annát is a Roland Garros alatt, legkorábban a pénteki programban.

Néhány további mérkőzés is véget ért már csütörtökön. Az ötödik kiemelt Danyiil Medvegyevnek egy órát sem töltött a pályán, 6:1, 5:0-re vezetett, amikor a szerb Miomir Kecmanovics feladta ellene a meccset.

Roland Garros, 2. forduló

Férfi egyes
Dimitrov (bolgár, 10.)–Marozsán (magyar) 6:0, 6:3, 6:4
Medvegyev (orosz, 5.)–Kecmanovics (szerb) 6:1, 5:0-nál Kecmanovics feladta

Női egyes
Szabalenka (fehérorosz, 2.)–Ucsidzsima (japán) 6:2, 6:2
Jasztremszka (ukrán, 30.)–Vang Ja-fan (kínai) 6:2, 6:0

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.