Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Marozsán sem játszik, a Roland Garros szervezői mára feladták

Nem volt még olyan nap az idei Roland Garros során, amikor legalább kisebb fennakadást ne okozott volna az eső. A mélypont azonban szerdán jött el, amikor csak a két fedhető pályán tudtak meccset befejezni a párizsi Grand Slam-tornán. Carlos Alcaraz és Sztefanosz Cicipasz négy szettben nyert, Marozsán Fábián és sok sorstársa csütörtökön kezdheti újra a várakozást.

2024. 05. 29. 17:52
Roland Garros eső Marozsán tenisz
Szinte egész nap így néztek ki a Roland Garros pályái Fotó: AFP/DIMITAR DILKOFF
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marozsán Fábián is hiába várt. A magyar teniszező Grigor Dimitrov elleni meccse először a hetes, majd a tizennégyes számú pályára volt kiírva, de egyiken sem kezdődött el. A szervezők 17.00-ig csúsztatgatták a programot, először a párosmeccseket – így Bondár Anna és találkozóját is – törölték, majd az egyeseket is. És az időjárás-előrejelzés csütörtökre sem kecsegtet sok jóval…

Párizs, 2024. május 29.
A görög Sztefanosz Cicipasz a német Daniel Altmaier ellen játszik a francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének második fordulójában a párizsi Roland Garros Stadionban 2024. május 29-én.
Sztefanosz Cicipasz a kevés szerencsés közé tartozott, aki teljes meccset tudott játszani a Roland Garros szerdai játéknapján (Fotó: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson)

Mérkőzést befejezni csak a két fedett pályán lehetett. Carlos Alcaraz és az első körben Fucsovics Márton ellen győztes Sztefanosz Cicipasz bejutott a harmadik fordulóba, hasonló meccseken. Mindketten kétszettes előnybe kerültek, majd kissé visszaestek, de a negyedik játszmát megfordították brékhátrányból, mielőtt igazán szorult helyzetbe kerültek volna.

A női versenyben a korábbi Australian Open-bajnok Sofia Kenin és a háromszoros Grand Slam-döntős Unsz Dzsábir jutott be a harmadik fordulóba.

Roland Garros, 2. forduló

Férfi egyes
Alcaraz (spanyol, 3.)–De Jong (holland) 6:3, 6:4, 2:6, 6:2
Cicipasz (görög, 9.)–Altmaier (német) 6:3, 6:3, 6:7, 6:4

Női egyes
Dzsábir (tunéziai, 8.)–Osorio (kolumbiai) 6:3, 1:6, 6:3
Kenin (amerikai)–Garcia (francia, 21.) 6:3, 6:3

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.