Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Botrány az Eb miatt, mert a parlamenti képviselők nagy része elutazik a tornára

Albániában a parlament ma nem tartja meg a szokásos csütörtöki plenáris ülését, ezt már szerdán megejtették, a jövő héten pedig egyáltalán nem ülnek össze a képviselők, mert a jelentős részük elutazik a labdarúgó Európa-bajnokságra. Az albán válogatott szombaton 21 órakor játssza az első mérkőzését, Dortmundban az olaszok ellen, és a meccsre ötvenezer albán drukker készül.

2024. 06. 13. 6:43
Az albán szurkolók nagyon várták az Eb-t Forrás: X/FSHF
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Albánia először 2016-ban szerepelt az Eb-n, s ugyan a csoportjából nem jutott tovább, a franciák és a svájciak mögött a harmadik helyen végzett, de a románokat 1-0-ra legyőzte, és meg is előzte. A 2021-es tornára nem jutott ki, az ideire viszont igen, és ez lázba hozza az országot. A csapat első meccsén, amelyet szombaton az olaszok ellen vív, ötvenezer albán lesz ott. A dortmundi stadion lelátóin, amelynek a befogadóképessége 81 ezer fő, így  többségben lesznek az albánok. Meg kell említeni, hogy Németországban rengeteg az albán vendégmunkás, a stadionokon kívül is nagy „bulik” várhatók a részükről.

De Biasi, Gianni; Sadiku, Armando; Basha, Migjen
A 2016-os Eb-n így örültek az albánok a románok elleni góljuknak, amit Sadiku szerzett (Fotó: MTI/EPA/Robert Ghement)

Íme, a történelmi albán gól a 2016-os Eb-n, ami győzelmet is jelentett a románok ellen:

Háborog az ellenzék

Az biztos, hogy az albán parlamenti képviselők jelentős része szombaton ott lesz a dortmundi lelátón, és emiatt az országgyűlés munkarendje is megváltozott – írja az AS a helyi sajtó hírei alapján. A szokásos csütörtöki, mai parlamenti ülést már tegnap megtartották, mert a képviselők többsége autóval kel útra Németországba, és ugye, készülődni is kell a túrára. S ez nem csak hét végi kiruccanás lesz a politikusok számára, erre következtethetünk abból, hogy a jövő héten egyáltalán nem ül össze a 140 fős parlament. Az albán válogatott szerdán Horvátország ellen Hamburgban, 24-én Spanyolország ellen  Düsseldorfban lép pályára. Egyes ellenzéki képviselők, akik nem a labdarúgás barátai, politikai tőkét kívánnak kovácsolni a parlament „bezárásából”,  háborognak és politikai botrányról beszélnek. Hivatalosan ugyanis nem lett kimondva, hogy az Eb miatt módosult a parlamenti munka.


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.