Újra a másodosztályban kapott kispadot a volt szövetségi kapitány

A bajnokság során a BVSC-Zugló több vezetőedzőt is „elfogyasztott”, hétfőn a szándék szerint hosszú távú megoldásként a klub egy korábbi szövetségi kapitányt szerződtetett. Csábi József 2013-ban egy mérkőzésen megbízottként irányíthatta a válogatottat, a legutóbb Kazincbarcikán dolgozott, amellyel a hónap elején bontott szerződést, ezután csapott le rá a BVSC-Zugló.

2024. 06. 10. 18:06
Csábi Józsefnek csak néhány napot kellett várnia az újabb munkára, miután szerződést bontott Kazincbarcikán. Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiesőjelöltből stabil középcsapatot formált a Kazincbarcikából, most hasonló feladatra vállalkozik Csábi József. Az egykori válogatott védő edzői múltja elsősorban azért is érdekes, mert irányíthatta a válogatottat is: 2013-ban az Andorra ellen 2-0-ra megnyert találkozóra Egervári Sándor lemondása után az MLSZ vezetői őt kérték fel a szövetség kapitány teendőinek az ellátására.

Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre

Csábi József a hónap elején közös megegyezéssel vált el a Kazincbarcikától, ami azért számított meglepetésnek, mert a csapat a tizedik helyen végzett azonos pontszámmal a nyolcadikkal. 

– Büszke vagyok erre a másfél évre, sokat kaptam a Kazincbarcikától, ott meg tudtam újulni. Remélem, adni is tudtam a klubnak, hiszen a csapatot kieső helyen vettem át, és most stabil középcsapatnak számít a másodosztályban, a kezem alól öten mentek el az élvonalba, ketten pedig U21-es válogatottak lettek. Jól éreztem magamat, de ez a korszak lezárult.

 

Sokat nem kellett várnia az újabb lehetőségre.

– Amikor megjelent a hír, hogy elköszöntünk egymástól a Kazincbarcikával, felhívott Kisteleki István, a BVSC-Zugló sportigazgatója. Azt mondta, hogy ha nyitott vagyok az együttműködésre, akkor üljünk le beszélgetni. Megtettük, és nagyon jó érzésekkel álltam fel, mert éreztem, hogy engem akar a posztra, hétfő délben pedig alá is írtuk a szerződést. A BVSC most az utolsó fordulóban maradt benn, a következő lépés a középcsapattá válás, a biztosabb bennmaradás. Ez a tizenhatos mezőnyben nem kis kihívás. Ha egy év múlva ez a csapatom is a legrosszabb esetben a tizedik helyen végezne, elégedettek lehetnénk.

Hazatért Zuglóba

A BVSC az előző idényben újoncként a 13. helyen zárt a bajnokságban, és háromszor váltott edzőt az évad közben. Urbán Flóriánnal kezdték a zuglóiak az idényt, majd szeptemberben ideiglenesen Kincses Ádám vette át a csapat irányítását, akinek a helyére november végén Szekeres Tamás érkezett, az ő áprilisi lemondása után pedig ismét Kincses vezette a csapatot, munkáját Kisteleki István sportigazgató is segítette a kispadról. A tízszeres válogatott játékos bizonyos értelemben hazatért, hiszen 1994–1996-ban 43 mérkőzést játszott a BVSC-ben, és tagja volt az utolsó idényében bajnoki és MK-ezüstérmet nyert csapatnak. 
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.