Menyasszony a részegedő drukkerek között, és a skót duda is előkerült Münchenben

Megtelt skót és német szurkolókkal München főtere, a Marienplatz az Európa-bajnokság péntek esti nyitómeccse előtt. Egy William Wallace-nak beöltözött skót és egy idősebb német drukker a várakozásairól nyilatkozott lapunknak.

2024. 06. 14. 17:48
UEFA EURO 2024 - Fans of Scotland
Skót szurkolók részegednek München belvárosában a német válogatott elleni Eb-nyitómeccs előtt. Fotó: EPA/MARTIN DIVISEK
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Óriási tömeg gyűlt össze München központi terén, a Marienplatzon péntek délután. A skót szurkolók rekeszszámra cipelték a söröket, a tér szökőkútjából pedig valóságos habfürdőt csináltak. Vélhetően sört öntöttek a vízbe, amely teljesen habos lett.

UEFA EURO 2024 - Fans gather in Munich before opening game Germany vs Scotland
Egymásra találtak a skót és a német drukkerek az Eb nyitómeccse előtt Fotó: EPA/Anna Szilagyi

Feltűnt a tömegben egy menyasszony is, aki éppen csak egybekelt a vőlegényével. Biztos nem gondoltak arra, amikor lefoglalták az esküvő időpontját, hogy mi lesz a Marienplatzon az Eb nyitónapján. Az esküvői fotókat mindenesetre máshol kell elkészíteniük.

Előkerült a skót duda is, a vendégszurkolók pedig dalolásztak. Bár egy nappal az Eb nyitómeccse előtt még nem találkoztunk német szurkolókkal, most már ők is megjelentek. Ennek ellenére a Marienplatzon határozottan skót uralom volt.

Beszéltünk egy William Wallace-nak öltözött skót és egy idősebb német drukkerrel, akik barátságot kötöttek egymással. Kérdésünkre megegyeztek abban, hogy győzzön a jobb.

Bár mi főként oldott hangulatú, békésen részegedő skótokkal találkoztunk, az Origó cikke szerint balhék is előfordultak: miután megtelt a szurkolói zóna, amiből feszültség adódott, elkezdték sörösüvegekkel dobálni a rendőröket. Történt más baj is, öt skót szurkoló súlyos balesetet szenvedett autóval, mert elfeledkeztek róla, hogy Németországban jobboldali közlekedés van, és ketten súlyosan megsérültek.

Nézze meg helyszíni videónkban, milyen hangulat uralkodott a Marienplatzon az Eb 21 órakor kezdődő Németország–Skócia nyitómeccse előtt:

A Magyar Nemzet kiküldött tudósítója Münchenből jelentette.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.