Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

A német válogatott egyik alapemberét elkülönítették társaitól

Németország hazai pályán játszhat az idei foci Eb-n, az elmúlt évek eredményei alapján óriási a nyomás a Nationalelfen, hogy végre újra jó eredménnyel örvendeztesse meg a szurkolókat. A magyar válogatottal egy csoportban szereplő németeknél uralkodó feszültségre újabb példát szolgáltatott, hogy Antonio Rüdiger és Niclas Füllkrug összebalhézott az edzésen.

Forrás: Origo2024. 06. 11. 10:15
Germany - Greece Antonio Rüdiger 07 June 2024, North Rhine-Westphalia, Mönchengladbach: Soccer: International match, Germany - Greece, stadium in Borussia-Park, Germany's Antonio Rüdiger gesticulates on the pitch. Photo: Federico Gambarini/dpa (Photo by FEDERICO GAMBARINI / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) magyar válogatott foci Eb 2024
Antonio Rüdiger volt a német balhé egyik főszereplője Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/Federico Gambarini
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német labdarúgó-válogatott a legutóbbi két világbajnokságon a csoportkörben ragadt, s a 2021-ben megrendezett Eb-n is épphogy bejutott a nyolcaddöntőbe, ahol aztán sima vereséget szenvedett Anglia ellen. Idén a hazai foci Eb új lehetőséget, de egyben nagy nyomást is jelent a németeknek, amely a magyar válogatott ellen is játszik majd a csoportkörben. A német válogatott edzésén Julian Nagelsmann szövetségi kapitány segítője, Sandro Wagner akadályozta meg, hogy Niclas Füllkrug és összeverekedjen.

10 June 2024, Bavaria, Herzogenaurach: Soccer: European Championship, national team, training, Germany's national coach Julian Nagelsmann (l) and goalkeeper Manuel Neuer during public training at the Adi Dassler Stadium. Photo: Federico Gambarini/dpa (Photo by FEDERICO GAMBARINI / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) foci eb 2024 magyar válogatott német válogatott
Julian Nagelsmann a kapuskérdés után újabb problémával szembesült (Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/Federico Gambarini)

Füllkrug néhány napja még dicsérte Rüdiger hozzáállását, vezérként jellemezte, igaz, hozzátette azt is, hogy talán kissé túl agresszív. Nos, Rüdiger az utóbbit bizonyította, többször odapakolt Füllkrugnak az edzésen, majd a földre rántotta a támadót, akinél ekkor szakadt el a cérna.

Füllkrug szitkozódva támadt a Real Madrid védőjére. Csak a segédedző, Sandro Wagner közbelépésén múlt, hogy a lökdösődés nem fajult verekedésig.

Rüdiger a balhé után a többiektől külön folytatta edzést, de előtte még volt ideje arra, hogy gúnyosan megtapsolja Füllkrugot.

Mit érhet el a német válogatott a foci Eb-n?

Rendkívül széles a skála az elvárásokat tekintve, de hazai pályán garantált a nyomás. A német válogatott tavaly pocsékul szerepelt, Hansi Flick helyét át is vette Julian Nagelsmann a kispadon. Vele elindult felfelé a Nationalelf, de a feszültségek továbbra is érezhetők a keretben. Nagelsmann a kapuskérdést igyekezett rövidre zárni, most adott az újabb feladat.

Sok ideje nincs a szakembernek, hogy rendet rakjon, pénteken Németország már a foci Eb nyitómeccsét vívja Skócia ellen, azon a találkozón Nagelsmann a legfiatalabb szövetségi kapitány lesz, aki valaha Eb-meccsen kispadon ült.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.