Élő közvetítés
Spanyolország
ÉLŐ
Grúzia

Spanyolország nincs tekintettel a magyar válogatott érdekére

Spanyolország már a harmadik forduló eredményeitől függetlenül az első helyen végez a labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjában. Éppen ezért, miként arra számítani lehetett, szinte teljesen kicserélődött a spanyol kezdőcsapat az Albánia ellen hétfő esti mérkőzésre.

2024. 06. 24. 19:59
Alvaro Morata
Alvaro Morata is kimaradt a spanyolok Albánia ellen kezdőcsapatából Fotó: Europress/AFP/Aandrzelj Iwanczijk
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Unai Simón – Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella – Fabián Ruiz – Yamal, Morata, N. Williams. Így állt fel a spanyol válogatott a második fordulóban az Olaszország ellen 1-0-ra megnyert mérkőzésen.
Raya – Navas, Vivian, Laporte, Grimaldo – Zubimendi, Merino – Ferran Torres, Olmo, Oyarzabal – Joselu. Ez a spanyol kezdő az Albánia elleni hétfő esti meccsen.

Aymeric Laporte, spanyolország, kezdőcsapat, Albánia, magyar válogatott, foci eb 2024
Aymeric Laporte (Fotó: AFP)

Egyetlen ember maradt benn tehát a kezdőtizenegyben: Aymeric Laporte, a szaúdi al-Nasszr középhátvédje.

Érthető Luis de la Fuente szövetségi kapitány döntése, hiszen a spanyolok a harmadik forduló eredményeitől függetlenül biztosan csoportelsők. Tehát miért hajtanának, ráadásul a sárga lapokkal is vigyázni kell. Persze normális esetben nem csupán a spanyol B, hanem még a C, D is jobb Albániánál. Kérdés, hogy a pályára lépők ezt akarják-e igazolni.

Persze nem árt vigyázni. Másfél éve, a katari vb-n hasonló helyzetben, már biztos továbbjutóként a harmadik fordulóban Brazília Kameruntól 1-0-ra, Portugália pedig Dél-Koreától 2-1-re kapott ki, ami után a negyeddöntőben mindkét csapat kiesett.

A magyar válogatottnak az lenne kedvező, ha a spanyolok nem kapnának ki Albániától, továbbá Horvátország sem nyerne Olaszország ellen. Ez esetben a harmadik helyezettnek garantáltan nem lenne három pontja.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.