Andrich nem Ronaldo: „Talán nőnek érzi magát”

Robert Andrich nem a játékával, hanem a frizurájával hívta fel magára a figyelmet Németország és Spanyolország negyeddöntőjén. Jens Lehmann kiakadt Andrich rózsaszín haján, a korábbi német kapus szerint az UEFA-nak tiltania kellene ezt a hajszínt. Andrich inspirációját talán a román Andrei Ratiu kék hajából merítette, az mindenesetre kiderült, hogy az első spanyol gól előtt hibázó középpályás nem olyan, mint Ronaldo.

2024. 07. 06. 11:38
Euro 2024: Spain - Germany
05 July 2024, Baden-Württemberg, Stuttgart: Soccer: European Championship, Spain - Germany, final round, quarter-finals, Stuttgart Arena, Germany's Robert Andrich stands in the stadium before the game. Photo: Tom Weller/dpa (Photo by Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Robert Andrich lila haj Jens Lehmann Ronaldo
Robert Andrich meghökkentő frizurájával kihúzta a gyufát Fotó: Europress/AFP/Tom Weller
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Robert Andrich a német válogatott korábbi négy meccsével ellentétben a Spanyolország elleni negyeddöntőben nem kezdőként, hanem a szünetben csereként lépett pályára. Az első spanyol gól előtt Andrich csúnyán lemaradt Dani Olmóról, de a német válogatott 2006-os hőse, Jens Lehmann nem emiatt találta meg a Bayer Leverkusen középpályását, hanem a frizurája miatt.

Stuttgart, 2024. július 5.
A spanyol Daniel Olmo (j) gólt lõ a németországi labdarúgó Európa-bajnokság  negyeddöntõjében játszott Spanyolország-Németország mérkõzésen a stuttgarti MHP Arénában 2024. július 5-én. Robert Andrich Jens Lehmann Ronaldo Ratiu
Robert Andrich egyedi frizurájával könnyen felismerhető a képen, Dani Olmo már indul ünnepelni a gólját (Fotó: MTI/EPA/Mohamed Meszara)

– Először szőke haja volt, most rózsaszín. Mit akar ezzel megmutatni? Talán nőnek érzi magát. Nagyon toleránsnak kell lennünk, de remélem, az UEFA betiltja az ilyen hajszínt, amilyet Andrich viselt – Lehmann nem köntörfalazott.

A korábbi német kapus már a negyeddöntő előtt is sarkos véleményt fogalmazott meg, amivel kivívta Toni Kroos kritikáját.

Julian Nagelsmann szövetségi kapitánynak nem volt problémája Andrich színválasztásával, de erre az akcióra a torna közepén aligha volt szükség a középpályástól.

 

Andrich elődei: Griezmann, a románok és Ronaldo

A román Andrei Ratiu is feltűnő frizurával jelentkezett a foci Eb alatt, de ő már az Ukrajna elleni nyitányon is megmutatta kék tincseit.

München, 2024. július 2.
A román Andrei Ratiu a németországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntõjének Románia-Hollandia mérkõzésén a müncheni Allianz Arénában 2024. július 2-án. Robert Andrich Ronaldo foci Eb Jens Lehmann
A szín nem stimmel, de lehet, hogy Ratiu ihlette Andrich frizuráját (Fotó: MTI/EPA/Friedemann Vogel)

A románok az 1998-as világbajnokságon csapatszinten festették szőkére – aranyra? – a hajukat, na nem a döntő, hanem a csoportjuk megnyerése után. Az akció azonban mintha kiszívta volna az erejüket, Kolumbia és Anglia legyőzése után Tunézia elleni döntetlen, majd a horvátok ellen a torna egyik leggyengébb meccsén vereség és kiesés következett, Gheorghe Hagiék pedig meg is kapták otthon a magukért a mutatványért.

Színben a legközelebb eddig a futballpályán talán Antoine Griezmann járt Andrichhoz, igaz, ő nem nagy tornán keltett meghökkentést.

2002-ben a brazil Ronaldo a haja színéhez nem nyúlt, de szintén emlékezetes frizurával jelentkezett az elődöntő előtt, ennek azonban megvolt az oka. Ronaldo utólag elismerte, azt akarta, hogy az emberek a hajáról beszéljenek, s ne az Anglia elleni negyeddöntőben elszenvedett sérüléséről.

Ronaldo az elődöntőben egy, a döntőben két gólt lőtt, egyértelműen a világbajnokság hőse lett a furcsa frizurájával. Andrich azonban nem Ronaldo.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.