A Ferencváros megtorolhat egy régi sérelmet a BL-selejtezőben

A Ferencváros labdarúgócsapata a második fordulóban kapcsolódik be a Bajnokok Ligája selejtezőibe, kedden a The New Saints ellen kezdi meg a főtáblára jutásért való csatározást. Hétfőn kiderült, hogy továbbjutás esetén a zöld-fehérek következő ellenfele a dán Midtjylland vagy az andorrai Santa Coloma lesz. Délután a Konferencialiga selejtezőjének harmadik fordulójára is sorsoltak.

2024. 07. 22. 11:01
A Ferencváros játékosa, Kristoffer Zachariassen a Kí Klasvik elleni BL-selejtezőn 2023 júliusában
A Ferencváros játékosa, Kristoffer Zachariassen a Kí Klasvik elleni BL-selejtezőn 2023 júliusában Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn sorsolták ki az európai kupasorozatok harmadik fordulójának lehetséges párosításait, és több hazai csapat szurkolóinak is érdekesek lehettek a nyoni történések. Elsőként, délben a Bajnokok Ligája volt terítéken, amelyben idén is a Ferencváros próbálkozik eljutni a főtábláig.

A Ferencváros tavaly megégett a BL-selejtezőben
A Ferencváros tavaly megégett a BL-selejtezőben Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós

A zöld-fehérek a második fordulóban kapcsolódnak be a küzdelmekbe, kedden 20 órakor a Groupama Arénában rendezik meg a walesi bajnok The New Saints FC elleni párharc első felvonását, egy héttel később pedig az is eldől, melyik csapat jut tovább. Amennyiben ez a Ferencváros lesz, a hétfői sorsolás alapján az andorrai Santa Coloma vagy a dán FC Midtjylland ellen folytatja szereplését, a papírforma alapján vélhetően utóbbi.

Az első szűkítéskor még ott volt a lehetséges ellenfelek között a feröeri Klaksvík is, amely tavaly nagy pofont adott a Fradinak, és kiejtette a magyar bajnokot. De a Midtjyllandról is van közelmúltbeli kellemetlen emléke a magyar bajnoknak, 2017 nyarán az Európa-liga selejtezőjében a dán csapat 7-3-as összesítéssel jutott tovább a Ferencváros ellen.

Azóta a Fradi sokat lépett előre, immár a Midtjylland elleni esetleges párharcban az UEFA kiemelése alapján a Ferencváros számítana esélyesebbnek.

Ha a Ferencváros kiesne a The New Saints ellen, akkor az Európa-liga selejtezőjének harmadik fordulójában találná magát Pascal Jansen csapata, és az APOEL (ciprusi)–Petrocub Hincesti (moldáv) BL-selejtezős párharc vesztese ellen folytatná nemzetközi szereplését.

A Ferencváros mellett három magyar csapat kapott lehetséges ellenfelet

A Bajnokok Ligája és az Európa-liga mellett a Konferencialigában is sorsoltak, ebben a sorozatban három magyar csapat van versenyben.

A Puskás Akadémia játék nélkül juthat tovább a Kl-selejtező 3. fordulójába, miután az ukrán Dnyipro-1-et vélhetően kizárják a versengésből. Ezután a Zimbru Chisinau (moldovai)–Ararat (örmény) párharcának győztese következhet.

A Paks a selejtező 2. körében a ciprusi AEK Larnacával csatázik. Ha továbbjut, a FK Radnicski (szerb)–FK Mornar (montenegrói) párharc győztese ellen folytatja.

A Fehérvár az azeri Sumqayittel csatázik legközelebb, továbbjutás esetén a 3. fordulóban a Vidi ellenfele az Omonia (ciprusi)–Torpedo Kutaiszi (grúz) párharc győztese lesz.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.