Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Szoboszlai liverpooli csapattársa szomorította el a románokat

A labdarúgó Európa-bajnokság utolsó előtti nyolcaddöntőjében Hollandia és Románia találkozott egymással Münchenben. Végig a hollandok futballoztak előnyben, a 20. percben Cody Gakpo révén vezetést is szereztek, majd kihagytak több nagy helyzetet is. A hajrában ismét Gakpo villant meg, az ő passzából növelte az előnyt Donyell Malen, aki a hosszabbításban szép szóló végén alakította ki a 3-0-ás végeredményt. Hollandia a kedd esti Ausztria–Törökország mérkőzés győztesével találkozik a legjobb nyolc között.

2024. 07. 02. 19:55
GAKPO, Cody
A holland Cody Gakpo szerzett vezetést a Románia elleni nyolcaddöntőben. Fotó: MTI/AP/Frank Augstein Fotó: Frank Augstein
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Parádés hangulatot varázsoltak a holland szurkolók Münchenbe, az utcai vonulásuk is élményszámba ment, és ezt a remek atmoszférát bevitték az Allianz Arénába is. A csapatuk egyértelmű esélyesnek számított az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében Románia ellen, amellyel a legutóbb találkozott, a Bukarestben rendezett barátságos mérkőzést 3-0-ra nyerte Hollandia, a most is kezdő Memphis Depay betalált azon a mérkőzésen.

Fotó: Ronald Wittek

Most a románok nagyon bátran kezdtek, de ezzel nem hozták zavarba a hollandokat, akik a 20. percben vezetést szereztek: liverpooli csapattársa, Gakpo kapott labdát a tizenhatos bal oldalánál, majd Ratiu kicselezése után 13 méterről, jobbal a jobb alsó sarokba lőtt – 0-1. Ezután igen egyoldalúvá vált a mérkőzés, a labda folyamatosan a román tizenhatos környékén tartózkodott, ám újabb gól a szünetig már nem született.

GAKPO, Cody; KOEMAN, Ronald
Fotó: Georgi Licovszki

A folytatásban a román válogatott iparkodott az egyenlítés érdekében, de ezzel az ellenfele kezére játszott, amelynek nem tömör védőfallal szemben kellett boldogulnia, és több veszélyes helyzetig is eljutott. Gakpót ismét ünnepelték a társak, de korán, mert a VAR lest látott a gól előtt, és igaza is volt. Újra egy térfélre korlátozódott a mérkőzés, amely a 83. percben el is dőlt: Gakpo küzdött meg a labdáért a bal oldalon az alapvonalnál, a kapu közelébe vezette, majd középre passzolta Malen elé, akinek nem volt nehéz a kapuba továbbítania öt méterről – 0-2. A hosszabbításban Malen lódult meg a labdával a bal oldalon a felezővonaltól, a védők csak nézték, ahogyan középre húzott, majd 12 méterről a jobb alsó sarokba lőtt – 0-3.

Nagyon sima meccset nyert meg Hollandia, a románok nem tudták megszorítani, a negyeddöntőben Ausztria vagy Törökország lesz az ellenfele június 6-án, szombaton.

Labdarúgó Európa-bajnokság, nyolcaddöntő: Románia–Hollandia 0-3 (0-1), München, Allianz Aréna, jv.: Felix Zwayer (német), gólszerző: Gakpo (20.), Malen (83., 90+3.); Ausztria–Törökország 21.00 (tv.: M4 Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.