Döntött az UEFA, a Puskás Akadémia nem lép pályára a fordulóban

Eddig csak sejteni lehetett, hétfőn hivatalossá vált: a Puskás Akadémia játék nélkül jutott a Konferencialiga selejtezőjének harmadik fordulójába. A felcsúti csapat az ukrán Dnyipro-1 együttesét kapta a sorsoláson ellenfélül, ám a klub anyagi ellehetetlenülése miatt visszalépett az ukrán bajnokságtól, s az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hétfőn közölte: a párharc mindkét meccsét 3-0-val a Puskás Akadémia javára ítélik.

2024. 07. 22. 18:52
Debrecen, 2024. február 24.
Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia FC vezetõedzõje a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában játszott Debreceni VSC - Puskás Akadémia FC mérkõzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2024. február 24-én.
MTI/Czeglédi Zsolt Konferencialiga UEFA Dnyipro-1
Hornyák Zsolt csapata nemzetközi meccs helyett hazai találkozóval kezdi az idényt Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elsőre nem tűnt szerencsés sorsolásnak, végül a Puskás Akadémia játék nélkül jutott túl a Konferencialiga selejtezőjének második körén. Az ukrán Dnyipro-1 lényegében megszűnt, s hétfőn az UEFA döntésével hivatalossá vált a Puskás Akadémia továbblépése.

Nagy Zsolt, a Puskás Akadémia válogatott védője egyelőre nem ünnepelhet gólt a nemzetközi porondon, mert megszűnt a csapat első ellenfele. Konferencialiga
A Puskás Akadémia játék nélkül jutott a Konferencialiga-selejtező harmadik fordulójába Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly

Miután a Dnyipro-1 visszalépett hazája bajnokságától, az UEFA a Kl-selejtezős párharc mindkét mérkőzését 3-0-val a Puskás Akadémia javára könyvelte el

A Puskás Akadémia nemzetközi párharc helyett itthon kezd

A Puskás Akadémia már a Konferencialiga selejtezőjének harmadik fordulójára készülhet, amelyben az örmény Ararat vagy a moldáv Zimbru Chisinau lesz az ellenfele.

Az eredeti menetrenddel ellentétben azonban a felcsúti klub nem nemzetközi, hanem hazai meccsel kezdi meg a 2024/25-ös idényt: vasárnap az Újpest otthonában lép pályára az NB I első fordulójában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.