Fertőzött gyepen játssza az új szezon első meccsét a Fradi a Groupama Arénában

A magyar bajnok Ferencváros kedd este kezdi meg idei nemzetközi szereplését a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában. A walesi aranyérmes The New Saints elleni kétmeccses párharc Budapesten, a Groupama Arénában kezdődik 20.00-kor. A meccsnap előtt, hétfőn a júniusban kinevezett vezetőedző, Pascal Jansen és az együttes védője, Cristian Ramírez részvételével tartott sajtótájékoztatót a klub.

2024. 07. 22. 18:35
A Ferencváros új vezetőedzője, Pascal Jansen és a hátvéd, Cristian Ramírez a keddi sajtótájékoztatón. Fotó: fradi.hu
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az FTC ellenfele, a The New Saints már túl van két meccsen a BL kvalifikációjában, a walesiek a montenegrói Decic gárdáját búcsúztatták egy-egy győzelemmel és döntetlennel, 4-1-es összesítéssel az első selejtezőkörben. Ezzel szemben a magyar bajnokcsapat még nem játszott tétmérkőzést, ellenben a labdarúgóknak a nyári szünet után két edzőtáborban volt lehetősége összecsiszolódni a nyáron kinevezett új vezetőedzővel, Pascal Jansennel és stábjával.

 

Jutott elegendő idő az ismerkedésre

– Jól éreztem magam a szabadság alatt, otthon, Ecuadorban is voltam a családdal. Sikerült teljesen feltöltődnöm, ugyanakkor szerintem a csapattársaim nevében is elmondhatom, hogy mindenki várta már az első tétmérkőzést. Várjuk a Bajnokok Ligája-selejtezőt, a szezonstartot, izgatottak vagyunk, én személy szerint nagyon boldog vagyok, hogy visszatértünk – kezdte a 29 éves Cristian Ramírez, aki lapunk kérdésére válaszolva beszélt az Ausztriában eltöltött két edzőtábor tapasztalatairól is. – Jó edzőtáborokon vagyunk túl, hasznos felkészülési meccseket játszottunk remek ellenfelek ellen. Szerintem nagyon fontos volt a csapat számára, hogy volt elegendő időnk megismerkedni az új stábbal, edzőkkel. Száz százalékban pozitívan értékelném a felkészülési időszakot, készen állunk a szezon első mérkőzésére!

Ramírez újságírói kérdésre válaszolva elmondta: nehéz mérkőzésre, kemény ellenfélre számít kedd este.

– A keddi meccs egy döntő lesz számunkra, de még csak az első lépés egy hosszú úton. Megfelelően készültünk az ellenfélre a héten is, mi leszünk itthon, ezért biztos vagyok benne, hogy a hazai pálya mellettünk lesz

– mondta.

A labdarúgótól a holland szakvezető, Pascal Jansen vette át a szót.

 

Kedden kiderül, mit tud az ellenfél Európában

– A felkészülési időszak jól sikerült, ám lezárult, készen állunk az első mérkőzésre. Ha edzőként egy új országba, új csapathoz kerülsz, először meg kell ismerned a játékosokat, a klubot, nekünk ez sikerült. Szerencsés helyzet, hogy 40 napunk volt a felkészülésre, de ha csak húsz lett volna, akkor annyi idő alatt készültünk volna el – jelentette ki a korábban a holland AZ Alkmaar csapatánál edzősködő Jansen. – Tisztelnünk kell az ellenfelet. Tisztában vagyunk azzal, hogy a The New Saints a saját bajnokságában mire képes, azt viszont csak kedden tudjuk meg, hogy a nemzetközi porondon milyen teljesítményt nyújt. A felkészülés első napjától kezdve erre a meccsre készültünk.

 

Fertőzött a Groupama Aréna gyepe

A sajtóeseményt követően a Ferencváros kerete – kiegészülve Ramírezzel és a trénerrel – edzésbe állt, a tréning helyszíne pedig a visszatérés jegyében a Groupama Aréna volt. Ha már a stadion: a Fradi.hu-n hétfőn arról számoltak be, hogy a gyepszőnyeg megfertőződött, ez azonban az edzés idején nem tűnt olyan látványosnak.

„Az elmúlt héten érkezett nagy mennyiségű csapadék következtében a Groupama Aréna füve megfertőződött. A gombás fertőzés latin neve Rhizoctionia, magyarul barna foltosság. Nevét onnan kapta, hogy barnás-szürkés gyűrűszerű foltokat alkot, ahol a gyűrűben a gombafonal fertőzésére részlegesen elhal, míg a gyűrű közepén megmarad a zöld fű. A stadion üzemeltetéséért felelős Sportfive Hungary Kft. alvállalkozói, szakemberei permetezéssel megállították a fertőzést és leszárították a sérült leveleket, így viszont láthatóbb lett a fertőzés mostanra. Ez a betegség nagyon látványos, de nem olyan agresszív, mint a korábbi évek Phytiuma, amely rendszeresen újra fertőzött” – közölte a klubhonlap.

A Ferencváros és a The New Saints összecsapása kedden 20.00-kor kezdődik, a visszavágót egy héttel később, Oswestry-ben játsszák. A tét nem kicsi, amelyik csapat továbbjut, az legrosszabb esetben is az Európa-konferencialiga csoportkörében szerepelhet majd az ősszel.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.