Kiakadt a világbajnok a bokszbotrány miatt: nem lehetne, hogy ne alázzanak meg minket?

Amint közeleg az időpont, amikor összecsap Hámori Luca a párizsi olimpia női boksztornájának negyeddöntőjében egy biológiai férfival, az algériai Imane Heliffel, annál komolyabb a népharag. Miló Viktória többszörös karate-, kungfu- és ökölvívó-világbajnok egy TikTok-videóban nyilatkozott.

Forrás: TikTok2024. 08. 02. 16:10
Miló Viktória Viki ökölvívó
Miló Viktória edzést tart egy fitness klubban. Fotó: Knap Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miló Viktória véleményer különösen mérvadó az ügyben, hiszen nem csak kívülről okoskodik, valóban vásárra viszi a bőrét. A korábbi világbajnok gratulál Hámori Lucának a két korábbi győzelméhez, és elmondja azt is, mit gondol a továbbiakról.  

Ez nagyon-nagyon rossz dolog, nagyon felháborító, hogy nyilvánosan engedik, hogy egy férfi üssön egy nőt a világ szeme láttára

– fakadt ki, és hozzáfűzte, a genetika az genetika és egy 51 kilogrammos nő nem tud olyan erővel ütni, mint egy 51 kilogrammos férfi. 

Ha már egyenjogúság, nekünk, nőknek nincs lehetőségünk arra, hogy egy nővel kerüljünk szembe? Hogy ne egy férfi üssön minket? Hogy ne alázzanak meg minket?

 

– részletezi, majd leszögezi, hogy el kell fogadni, hogy nők küzdenek egymás ellen a ringben, és igazságtalanság, ami jelenleg történik. 

„Mindig az van, hogy ugyanazért a munkáért a férfiak több pénzt keresnek a munkahelyen, mint a nők. Egy ugyanannyira tanult nő sose fog ugyanannyit keresni, mint egy férfi. Mindenütt azt látjuk, hogy minket elnyomnak. És itt van egy egész világot összefogó sportverseny, és a NOB megengedi magának, hogy beenged egy ilyen férfit egy ilyen sportágba?” – tette fel a kérdést a világbajnok, amire feltehetően nem kap majd választ a Nemzetközi Olimpiai Bizottságtól. 

A mérkőzést szombaton 17.22-kor nézhetik meg az érdeklődők. 

@milo.viktoria Nagyon sok tanitványom hívott, hogy mi a véleményem arról , Hámori Luca egy férfival fog boxolni a Párizsi Olimpián… #foryoupage #foryou #fy #nekedbelegyen #nekedbe #milóviki #milóviktória #olimpia #párizsiolimpia #igazsagtalansag #szorítunk ♬ eredeti hang - Miló Viktória Világbajnok

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.