Máris elkezdte törleszteni hatvanmillió eurós vételárát Dani Olmo

Fantasztikusan mutatkozott be a Barcelonában a nyáron hatvanmillió euróért megvásárolt Dani Olmo. Az Európa-bajnokság társgólkirálya ugyanis győztes gólt szerzett, így csapata 2–1-re legyőzte a Rayo Vallecanót idegenben a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 3. fordulójában, és százszázalékos teljesítménnyel, kilenc ponttal vezet a bajnokságot.

2024. 08. 28. 9:17
Dani Olmo győztes góllal debütált a Barcelonában Fotó: Diego Souto / Getty Images Sport / Getty
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyon úgy tűnik, hogy az idei szezonban igencsak komolyan kell számolni a Barcelona csapatával. Ráadásul a két forduló után százszázalékos mérlegű katalánok már az új igazolás, Dani Olmo regisztrálásával jelentősen erősödve várták a Rayo Vallecano elleni összecsapást. A találkozó igazi rangadó volt, hiszen a madridi kiscsapat szintén jól kezdte a bajnokságot, hiszen az első két meccset követően négypontosak voltak. Azonban amíg a nyári Európa-bajnokság társgólkirálya már ott lehetett a katalánok kispadján, addig a Rayo még mindig nélkülözte a szintén frissen igazolt James Rodríguezt.

Dani Olmo mutatja, itt volt az idő, hogy elkezdje a törlesztést a Barcánál (Fotó: Getty Images)

Ennek ellenére a hazaiak léptek fel támadólag, és a madridi közönség nagy örömére Unai Lopez kapásból lőtt góljával már a 10. percben vezetést szereztek. A Rayo továbbra is uralta a játékot, ám nem tudta megszerezni a második találatát, ráadásul a Barca is rájött arra, hogy itt fontos bajnokit játszik. Ám az első 45 perc komolyabb katalán lehetőség nélkül telt el, ám a félidő után beindult a piros-kék henger. Előbb a 60. percben Pedri és Raphinha összjátékát követően előbbi talált be a hazaiak kapujába.

A hetvenedik percben már-már úgy tűnt, hogy fordítani tud a Barca, ám Lewandowski gólját – a lengyel az eddigi két fordulóban három találatával a hátán cipelte csapatát – végül a VAR visszavonta, mivel a gól előtt Koundé szabálytalankodott.De ami késett, az ebben az esetben sem múlt, ugyanis a csereként pályára lépő Dani Olmo a 82. percben teljesen üresen vehette át a labdát tizenhatoson belül, majd megnézte a jobb alsó sarkot, és rendkívül pontosan gurított oda ballal. Ezzel a győztes találattal a Lipcsétől érkezett Eb-győztes játékos elkezdte azonnal törleszteni a hatvanmillió eurós vételárát. A Barcelona pedig folytatta a sikersorozatát, és három fordulót követően kilenc ponttal áll a bajnoki tabella élén.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.