„Halj meg, Courtois!” – megdobálták és még meg is büntetnék a Real sztárját

A La Liga 8. fordulójának slágermeccse, a vasárnapi Atlético Madrid–Real Madrid derbi nem a szép játékról vagy a hálószaggató gólokról marad emlékezetes. Hanem a hazai szurkolók viselkedéséről, akik továbbra is pikkelnek a Real egyik futballistájára, Thibaut Courtois ugyanis három évet lehúzott a Matracosoknál, mielőtt az ősi riválishoz igazolt volna.

2024. 09. 30. 17:07
Thibaut Courtois és az Atlético Madrid drukkerei pikkelnek egymásra
Thibaut Courtois és az Atlético Madrid drukkerei pikkelnek egymásra Fotó: AFP/OSCAR DEL POZO
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Talán még a játékosoknál is nagyobb hévvel készültek a madridi derbire az Atlético szurkolói. A vasárnap lejátszott bajnoki mérkőzés előtti napokban arról írt a spanyol sajtó, hogy a drukkerek a közösségi oldalakon arra biztatják a társaikat, maszkban jelenjenek meg a Wanda Metropolitanóban, így bármit is művelnek a stadionban, jobb esetben egyáltalán nem, vagy csak nehezen tudják beazonosítani a randalírozókat. Spanyolországban arra számítottak, hogy Vinícius Júniornak kell majd eltűrnie a provokációt, akinek a rasszista szurkolókkal sokszor meggyűlik a baja, de egészen mást pécéztek ki maguknak az Atleti szurkolói. Thibaut Courtois-t. 

Simeone szerint Courtois olajat öntött a tűzre
Simeone szerint Courtois olajat öntött a tűzre (Fotó: AFP/OSCAR DEL POZO)

Nem a belga kapus bőrszíne zavarta a hazai fanatikusokat, hanem az, hogy korábban a klubjukban játszott, most pedig már a Real Madridot erősíti. Courtois 2011-től három éven át őrizte az Atlético kapuját, majd 2018-ig a Chelsea kék mezét öltötte magára, mielőtt a királyi gárdához igazolt volna. A trófeák igazolják, a 32 éves kapus jó döntést hozott ezzel, ám az Atlético drukkerei képtelenek megbocsátani neki, hogy a legnagyobb riválisukat választotta.

Ennek a vasárnapi mérkőzésen is hangot adtak. A meccs egyébként 1-1-es döntetlennel végződött, de az eredmény most mellékes. 

A szurkolók a találkozó első pillanataitól kezdve harsogták, hogy „Halj meg, Courtois!”, emellett öngyújtókkal és más tárgyakkal dobálták, egy szatyrot is hozzávágtak – hogy pontosan mi volt benne, azt inkább nem is szeretnénk tudni. Emiatt a játékvezető megszakította a mérkőzést, és a kényszerszünet alatt Diego Simeone vezetőedző és az Atlético Madrid csapatkapitánya, Koke is próbált a nézők lelkére beszélni, nem sok sikerrel.

Közvetlenül a megszakítás előtt Courtois olajat öntött a tűzre, mert a Matracosok drukkerei előtt vadul ünnepelte a Real vezető gólját. Simeone a meccs utáni sajtótájékoztatón ezt kiemelte a történtek okaként. Azt persze elfelejtette hozzátenni, hogy a belga játékosnak előtte bő egy órán keresztül kellett tűrnie a fejéhez vágott trágárságokat. Simeone szerint egyenesen büntetés járna Courtois-nak a viselkedéséért.

A levonulásakor a futballista és egykori mestere váltottak néhány szót egymással. Simeone állította, ő nem hallotta, Courtois mit mondott neki. Utóbbi viszont elárulta a „titkot”.

– Mit szeretnél? Azt, hogy álljak ott, miközben különféle dolgokkal dobálnak engem? – válaszolta Courtois, amikor Simeone arról kérdezte, miért nem akarja folytatni a játékot.

Courtois megsérült

A tapasztalt kapus ezen a meccsen nem akart játszani, de a következőkön – várhatóan – akaratán kívül nem fog. A madridi derbi után a királyi gárda vezetőedzője, Carlo Ancelotti felfedte, megsérült Courtois bal lábának combközelítő izma. A Realnál arra számítanak, hogy a játékos két hétig nem lesz bevethető, ezek alapján a Lille elleni Bajnokok Ligája-mérkőzést és a Villarreal elleni La Liga-találkozót kellene kihagynia.

Andrij Lunyin az előző idényben kiváló teljesítmény nyújtott a belga sztár helyetteseként, a nyári szerződéshosszabbítása után először bizonyíthatja, hogy lehet rá számítani.
 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.