Váratlanul nagy verést kapott a Veszprém Portugáliában

Az előző héten még 41 gólt dobva győzte le a PSG-t a Veszprém HC, amely szerdán 39-30-ra kikapott a Sporting CP vendégeként a férfi kézilabda Bajnokok Ligája A csoportjának harmadik fordulójában. Csütörtökön a Szeged szépíthet a magyar mérlegen.

2024. 09. 25. 23:07
A Sporting megállíthatatlan volt szerda este. Forrás: x.com/ehfcl
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Huszonhárom gól egy félidő alatt – a veszprémi csapat korábban soha, semelyik európai kupasorozatban nem kapott ennyit. Szerdán ez történt, a Sporting szinte végig vezetve nyerte meg 23-17-re az első játékrészt. Eleinte gyors tempót diktált mindkét fél, később pedig a vendéglátó minden hibát kihasznált, ennek köszönhetően terhelte váratlanul sok találattal a veszprémi kaput.

De ezzel még nem volt vége! A Sporting a térfélcsere után lerohanta a magyar bajnokcsapatot, egy 6-1-es sorozattal pedig már tíz is volt közte. Tetézte a bajt, hogy a Veszprém beállója, Ludovic Fabregas megsérült. Ezen az estén nem volt reális esélye a Veszprémnek a felzárkózásra, egy 4-0-s sorozattal ugyan csökkentette hátrányát a vendégcsapat, de annyi ideje már nem volt, hogy elkerülje a súlyos vereséget. A portugálok 39-30-ra nyertek, így továbbra is száz százalékos mérleggel állnak a csoportban, míg a Veszprém először maradt pont nélkül a BL aktuális kiírásában. A két győzelemmel és egy vereséggel álló bakonyiak a következő fordulóban, október 10-én Rosta Miklós csapatát, a román bajnok Dinamo Bucuresti-et fogadják a BL csoportkörében, de addig részt vesznek Egyiptomban a klub-világbajnokságon.

 

Ellenfélként tér vissza Matej Gaber

Csütörtökön az OTP Bank-Pick Szeged szépíthet a magyar mérlegen. A szegediek remek rajtot vettek a Bajnokok Ligájában, a B csoportban két héttel ezelőtt a Magdeburg 31-29-es legyőzésével kezdte meg új korszakát a nyáron munkába állt svéd vezetőedző, Michael Apelgren által felkészített együttes. Ezt követően a múlt heti, barcelonai túra felemásan sikerült – a címvédő vendégeként a szünetben még nyolcgólos hátrányban lévő magyar csapat a második játékrészben visszatért a meccsbe, végül azonban egy találattal alulmaradt a Barcával szemben.

Ilyen előzmények után a francia HBC Nantes vendégszerepel a PICK Arénában (tv: Sport1, 18.45). A Nantes az első fordulóban, idegenben szenvedett vereséget az Aalborgtól, legutóbb viszont hazai pályán legyőzte a Kielcét.

A franciák már kedd este megérkeztek Szegedre, szerdán a BL-meccsnek otthont adó csarnokban edzettek. Ott volt a pályán a korábban a szegedieket erősítő szlovén beállós, Matej Gaber is, akit a csütörtöki kezdődobás előtt külön köszönt majd a szegedi publikum. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.