A Manchester United képes volt leírni ezt a mondatot Ten Hag kirúgása után

Pezsgőt bonthatnak a Manchester United szurkolói, akik már régóta vártak erre a hírre: a klub menesztette Erik ten Hagot a vezetőedzői posztról, ezt hétfőn jelentették be. Ten Hag 128 meccsen irányította a világhírű klubot, de a találkozók csaknem harminc százalékát elveszítette. A Manchester United ezek után képes volt leírni, hogy hálás neki mindenért. Átmenetileg Ruud van Nistelrooy veszi át az MU irányítását, de már végleges edzőjelöltek is vannak.

2024. 10. 28. 13:30
Jelen állás szerint november közepéig Ten Hag lesz a United edzője
Erik ten Hag már nem a Manchester United edzője. Fotó: AFP/ADRIAN DENNIS
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Menesztették posztjáról Erik ten Hagot, az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester United vezetőedzőjét, derült ki a klub hétfői közleményéből. Az 54 éves holland 2022 áprilisa óta irányította az együttest, amellyel tavaly Ligakupát, idén pedig FA-kupát nyert, de a Premier League-ben nem tudott az élmezőnybe kerülni. Jelenleg kilenc forduló után mindössze a 14. helyen áll az MU a bajnokságban, miután legutóbb 2-1-re kikapott a West Ham Unitedtől. Ez volt az utolsó csepp a pohárban.

Manchester United's Dutch manager Erik ten Hag reacts during the UEFA Europa league stage football match between Manchester United and FC Twente at Old Trafford stadium in Manchester, north west England, on September 25, 2024. (Photo by Darren Staples / AFP)
Erik ten Hag már nem a Manchester United vezetőedzője (Fotó: AFP/Darren Staples)

Mármint a vezetőségnél, a szurkolók már régóta elzavarták volna Ten Hagot az Old Trafford környékéről. A korábban az Ajaxot sikerrel irányító holland 128 mérkőzésen ült a Manchester United kispadján, 72 győzelem és 20 döntetlen mellett 36 vereség volt a mérlege, ez utóbbi 28 százalék, ami kirívóan magas egy ekkora klub élén.

Mindennek ellenére a Manchester United az ilyenkor szokásos udvarias szöveget vette elő, amikor búcsúzott Ten Hagtól. A klub képes volt leírni az alábbi mondatot: „Hálásak vagyunk mindazért, amit Erik tett a nálunk töltött idő alatt, és minden jót kívánunk neki a jövőre nézve.” Ten Hag és a Manchester United kapcsán valószínűleg a hála az utolsó szó, ami a drukkerek eszébe juthat.

Van Nistelrooy átmeneti utód, és már vannak jelöltek

A klub közleményéből az is kiderült, hogy az MU felkészítését ideiglenesen az együttes egykori klasszis csatára, Ruud van Nistelrooy veszi át. Ő átmeneti megoldás, és az angol sajtóban már keringenek a nevek, hogy kik közül kerülhet ki Ten Hag végleges utódja.

Korábban Thomas Tuchel számított favoritnak a posztra, ám ő nemrég az angol válogatott szövetségi kapitánya lett. Most egy másik német, a Dortmunddal az előző idényben BL-döntős Edin Terzic nevét dobták be, aki mellett a dán Thomas Frank (Brentford), a csapat nélküli Xavi és Rúben Amorim (Sporting) lehet jelölt. Utóbbi a nyáron a Liverpool kispadjára is esélyes volt, ám ott végül Arne Slot lett a befutó.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.