Bonnie Tyler segítette történelmi Eb-éremhez a magyar lányokat

Mindössze három csapat indult a szinkronúszók highlight kűrjében a budapesti vizes Európa-bajnokságon ma a Duna Arénában, így már előre tudni lehetett, hogy legalább bronzérmesek lesznek a magyar lányok. A siker ettől függetlenül tényszerűen történelmi, az elért pontszám pedig valóban remek volt.

Magyar Nemzet
2021. 05. 15. 10:17
null
Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország korábban sosem állt dobogóra szinkronúszásban világversenyen, így a mai eredmény a körülményektől, a mindössze három indulótól függetlenül nagy siker.

A magyar csapat a Barta Niké, Csilling Katalin, Farkas Linda, Gács Boglárka, Götz Lilien, Hatala Hanna, Hungler Szabina, Regényi Adelin, Rényi Luca, Szabó Anna összeállításban indult, és a retró korszakot idézve Bonnie Tyler Holding Out For A Hero című számára mutatta be a gyakorlatát, amellyel az aranyérmes Ukrajna és az ezüstérmes Fehéroroszország mögött a harmadik helyen végzett.

– Leírhatatlan az az érzés, amit most mindannyian átélünk, hogy érmesek lehetünk egy Európa-bajnokságon – nyilatkozta Rényi Luca, a magyarok csapatkapitánya. – Rengeteg munkát végeztünk, köszönet illet mindenkit, akik lehetővé tették, hogy a lezárások alatt is edzhessünk, mert ez rendkívül sokat jelentett ennek a csapatnak.

Ahogy azt Rényi Luca is megfogalmazta, a magyar együttes pontszáma mutatja, hogy mennyire jó teljesítményt nyújtottak a lányok, hiszen 79.1000 pontot kaptak a mutatványra.

– A mai harmadik hely értékét igazából a pontszám adja, mert az kifejezetten magas a mi csapatunk szempontjából, ami nagyszerű visszajelzés, és hatalmas lökést jelent a jövőre nézve – árulta el Rényi Luca. – Nem szabad elfelejteni, hogy a lányok fele 2004–2005-ös születésű, vannak 2003-asok, azaz a többség még utánpótláskorú. Ha továbbra is együtt maradunk, a sok közös készülés folyamán eljuthatunk oda, hogy a csapatversenyben is komolyabb eredményeket érhetünk el a következő években.

A világbajnokságon 2019-ben debütáló highlightban 2 perc 30 másodpercük van a csapatoknak, hogy bemutassák gyakorlatukat, amelyekben sokkal inkább az akrobatikus, látványosabb, közönségszórakoztatóbb, kevésbé művészi elemek szerepelnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.