Messi nem jön Budapestre, kihagyja a Fradi elleni BL-meccset

Ronald Koeman komolyan veszi a Ferencvárost. A Barcelona edzője szerint jó és gyors játékosai vannak a Fradinak, a magyar bajnok kemény küzdelemre késztette a múlt héten a Juventust. Koeman a meccs előtti sajtótájékoztatón elmondta, hogy Lionel Messi kihagyja a holnapi BL-meccset.

Magyar Nemzet
2020. 12. 01. 13:26
Classico Messi
Soccer Football - La Liga Santander - FC Barcelona v Real Madrid - Camp Nou, Barcelona, Spain - October 24, 2020 Barcelona's Lionel Messi REUTERS/Albert Gea - UP1EGAO17KLSH Fotó: REUTERS/Albert Gea
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencvárost és a magyar futballszurkolókat érintő legfontosabb kérdéssel kapcsolatban Koeman elmondta a holnapi meccs előtt tartott online sajtótájékoztatón, hogy Messi mindig játszani akar, ami jó hír, mert továbbra is motivált. De ezúttal úgy döntött a szakmai stáb, hogy pihenteti őt a hétvégi spanyol bajnoki mérkőzésre.

Messit nem láthatjuk szedán a Puskás Arénában
Fotó: REUTERS/Albert Gea

Ronald Koemant csak a magyar újságírók faggatták a holnapi BL-meccsel kapcsolatos elvárásairól. A Barca nyáron kinevezett holland vezetőedzője, a klub korábbi BL-győztes játékosa dícsérte a Fradit. Kiemelte, hogy remek hozzáállással tud futballozni, vannak gyors és technikás játékosai, akikre mindenképpen érdemes odafigyelni. Neveket nem említett a szakvezető. Azt viszont hangsúlyozta, hogy a legutóbbi játéknapon a Fradi pariban volt a Juventusszal, remekül helyt állt és csak az utolsó pillanatban bekapott gól miatt szenvedett vereséget. Koeman elmondta, hogy a Fradi sokat fejlődött amióta a BL-csoportkörben szerepel, érdemes komolyan venni a magyar bajnokcsapatot.

A csapat esetleges megerősítéséről is kérdezték a Barca edzőjét: ő erre egyértelműen kijelentette, hogy a jelenlegi keretben is vannak értékes fiatalok, akik szorgalmasan dolgoznak, ők megkapják a lehetőséget. A leendő elnök személyén sok múlhat, a téli átigazolásokra szát összegről is az új presidente dönthet.

A csapat nyáron igazolt portugál szélsője, Francisco Trincão szorgalmasan felmondta a kötelezőt. Szereti a Barcelonát, minden a csapatnál eltöltött percet nagyon élvez, már csak a gólok hiányoznak. De a portugál tehetség azon dolgozik, hogy minél hamarabb megszülessen az első találata a Bajnokok Ligájában. Arra a kérdésre, hogy Messit vagy honfitársát, Cristiano Ronaldót tartja a jobb játékosnak, Trincão diplomatikusan válaszolt. – Napjaink két legnagyobb labdarúgójáról van szó, lehetetlen erre a kérdésre felelni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.