Már Peter Sagan is tudja, hol él Valter Attila

Miután tegnap Valter Attila megőrizte a rózsaszín trikót, és a Giro d’Italia mai, nyolcadik szakaszának is az olasz körverseny éllovasaként vág neki, saját Facebook-oldalán mesélt az élményeiről. Kiderült, hogy a Filippo Gannától kölcsönbe kapott szemüvegét használta, Peter Sagan pedig már tudja, hogy Budapesten él.

Magyar Nemzet
2021. 05. 15. 9:18
Valter Attila
Valter Attila a mosolyt megőrizné a teljes Giro során Fotó: Luca Zennaro Forrás: MTI/EPA-ANSA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

fantasztikus eredményeit nem lehet annál látványosabban érzékeltetni, minthogy a Giro d’Italia mai szakaszán másodszor veheti fel az összetett első helyén állónak járó rózsaszín trikót. Ugyanakkor talán még ennél is nagyobb elismerés a 22 éves kerékpárosnak, hogy a sportág legnagyobb sztárjai elkezdték keresni vele a kapcsolatot, ami annak a jele, hogy befogadták, tisztelettel viszonyulnak hozzá. Pályafutása mindössze második háromhetes körversenyére elérni ezt nem alábecsülendő dolog, hiszen Valter csak a tavalyi Girón debütált a kerékpáros elitben.

„A versenytársaktól kapott elismerés szintén semmihez sem fogható, a szemüveget a szakasz előtt például Filippo Gannától kaptam kölcsönbe, Peter Sagan pedig már tudja, hogy Budapesten élek. Ezek olyan dolgok, amiket egy nap alatt nem lehet megszokni, de nem is szeretném!” – írta Valter Attila a Facebook-oldalán a saját szavaival megfogalmazott élménybeszámolóban.

Az olasz Filippo Ganna ötszörös szakaszgyőztes a Girón, a mostani viadal első szakaszát is ő nyerte meg, ami után a rózsaszín trikót is viselte, amely most Valteré. A szlovák Peter Sagan pedig hétszer nyerte meg a Tour de France pontversenyét, amivel rekorder, igazi világsztár. A magyar sportoló természetesen a szurkolók szeretetére is kitért az írásában, és megígérte, hogy a befutóig továbbra is minden tőle telhetőt megtesz.

„Milánó még messze van, ekkora motiváltságom azonban még sosem volt, mindent megteszek, hogy a lehető legjobb eredményt érjem el, és addig lássam rózsaszínben a világot, amíg megérdemlem azt!” – zárta írását Valter Attila, aki a ma 12.35-kor kezdődő nyolcadik szakaszon, Foggia és Guardia Sanframondi között teszi meg az újabb történelmi kilométereket rózsaszínben a Giro d’Italián.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.