Emelt fővel búcsúzott a Salzburg – Szoboszlaitól is?

A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportköre a tervezett menetrend szerint véget ért, a végeredmények tekintetében komolyabb meglepetés nélkül. Tizennégy topligás csapat jutott a legjobb tizenhat együttes közé. Bár a Ferencváros kiesett, tavasszal is láthatunk magyar futballistákat az elit sorozatban.

Magyar Nemzet
2020. 12. 10. 7:29
FC Salzburg vs Atletico Madrid
epa08873548 Salzburg's Dominik Szoboszlai reacts during the UEFA Champions League group A soccer match between FC Salzburg and Atletico Madrid in Salzburg, Austria, 09 December 2020. EPA/Christian Bruna Fotó: Christian Bruna Forrás: EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az utolsó fordulóban a Salzburgnak hazai győzelemre volt szüksége az Atlético Madrid ellen a továbbjutáshoz, de a sok helyzet ellenére nem sikerült a bravúr, a spanyolok 2-0-s győzelemmel távoztak Ausztriából.

– Természetesen csalódottak vagyunk, mert kilencven percen át jobban futballoztunk. Bátrak voltunk, agresszívek, sok párharcot nyertünk meg, de sajnos nem tudtunk a kapuba találni, az Atlético pedig sikerre vitte a maga játékát. Ezzel együtt a teljes Bajnokok Ligája-szezonunkra büszkék lehetünk – értékelt a salzburgiak középpályása, Zlatko Junuzović.

Az osztrák bajnok tavasszal az Európa-ligában folytathatja nemzetközi szereplését, várhatóan már a BL-csoportkörben két gólt szerző nélkül. Könnyen elképzelhető , hogy a magyar játékost tavasszal is a Bajnokok Ligájában látjuk, a legvalószínűbbnek tűnő forgatókönyv szerint és csapattársaként a Leipzig színeiben. A BL-főtáblára huszonöt év után visszatérő Ferencváros egy pontot szerezve búcsúzott a csoportkörben, ahogy a francia Rennes és az orosz Zenit is a maga négyesében.

A rossz kezdés ellenére megnyerte csoportját a Real Madrid, amely a záró játéknapon 2-0-ra legyőzte a Borussia Mönchengladbachot. Mindkét gólt a francia szerezte, aki az 527. meccsét játszotta a Real színeiben, ezzel utolérte az idegenlégiósok listájának élén a brazil Roberto Carlost.

– Ilyen meccsekre van szükségünk, hogy helyreálljon az önbizalmunk. Most végre érezzük, hogy jó úton járunk. A Bajnokok Ligájában nincsenek könnyű meccsek, egyes találkozókon a szerencse sem volt velünk, de most már csak az számít, hogy kiharcoltuk a továbbjutást – summázott Benzema, aki a hét végi, Atlético elleni derbin lehet egyedüli csúcstartó.

Rekordoknak csapatszinten sincs híján a Real Madrid. A tizenháromszoros BEK/BL-győztes klub sorozatban a huszonnegyedik kiírásban jutott a Bajnokok Ligája egyenes kieséses fázisába. Ezzel szemben a Mönchengladbach története során először szerepelhet ebben a szakaszban – igaz, a BEK-korszakban, 1977-ben döntőt is játszott a német klub. Nagy visszatérő a Lazio, amely húsz év után jutott ismét Európa legjobb tizenhat csapata közé.

Összességében a négy legerősebb európai bajnokság tizenhat csapata közül mindössze kettő nem jutott az egyenes kieséses szakaszba: a Manchester United a tavalyi döntős Paris Saint-Germain és az előző idényben elődöntőig jutó RB Leipzig mögött lett harmadik, így az Európa-ligában folytathatja tavasszal. A tavalyi El-finalista Internek viszont még a vigaszág sem jött össze a Real Madrid, a Mönchengladbach és a Sahtar Doneck mögött. A PSG mellett a Porto képviseli Európa topligákon kívüli csapatait a tavaszi szakaszban.

A nyolcaddöntő párosításai december 14-én, hétfőn alakulnak ki, mindegyik párharcban egy csoportelső mérkőzik egy második helyen továbbjutott csapattal. Az azonos négyesből érkezők, illetve az azonos nemzetbeli együttesek nem kerülhetnek össze. A legkevesebb lehetséges ellenfele a Real Madridnak maradt, mivel a másik három spanyol klub egyaránt második helyen lépett tovább csoportjából. Az összecsapások első meccsét februárban, a csoportmásodik otthonában rendezik, míg a visszavágókat márciusban, a csoportelső pályaválasztásával.

 

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének mezőnye

Csoportelsők: Bayern München (német), Real Madrid (spanyol), Manchester City (angol), Liverpool (angol), Chelsea (angol), Borussia Dortmund (német), Juventus (olasz), Paris Saint-Germain (francia).

Csoportmásodikok: Atlético Madrid (spanyol), Borussia Mönchengladbach (német), Porto (portugál), Atalanta (olasz), Sevilla (spanyol), Lazio (olasz), Barcelona (spanyol), RB Leipzig (német).

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.