Életműdíjjal ismerték el Helen Mirren munkásságát

Helen Mirren kapja februárban a hollywoodi színészcéh (SAG) életműdíját – jelentette be csütörtökön az érdekképviseleti szervezet.

Forrás: MTI2021. 11. 19. 11:08
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 76 éves brit színpadi és filmszínésznő pályafutása több mint ötven éve kezdődött. Az elmúlt évtizedekben egy gengszter barátnőjétől (Hosszú nagypéntek) II. Erzsébetig (A királynő) számtalan szerepet eljátszott a filmvásznon, ő volt a főszereplője Szabó István Az ajtó című filmjének is. Alakításait Oscar-, Tony-, valamint több Emmy- és BAFTA-díjjal ismerték el. A hollywoodi színészcéh is 13 alkalommal jelölte díjára, és ötször neki is ítélte azt.

Mirren az életműdíjat megköszönő közleményében arról írt, hogy pályafutása kezdete óta nagy inspirációt jelentett neki az amerikai filmszínészet és sokat merített belőle, éppen ezért olyan fontos számára ez az elismerés.

Helen Mirren egészen egyszerűen briliáns, ragyogó tehetség

– jelentette ki Fran Dreschner, a SAG-AFTRA elnöke. Mint hozzáfűzte: a színésznő nagyon magasra állította mércét a többi színész számára, ráadásul szerepről szerepre még saját rendkívüli teljesítményét is felül tudja múlni.

A színészcéh díjátadó ünnepségét 28. alkalommal február 27-én tartják meg Santa Monicában.

Borítókép: Helen Mirren (Fotó: Flickr)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.