időjárás -3°C Artúr, Vince 2022. January 22.
logo

Fájóan sokat költöttek egy meghiúsult Trónok harca epizódra

Forrás: HIRADO.HU
2021.12.04. 15:38 2021.12.04. 16:14
Fájóan sokat költöttek egy meghiúsult Trónok harca epizódra

Az HBO nem sajnálta a dollármilliókat a soha meg nem valósult projektre – olvasható a Híradó.hu cikkében.

Nyolc évadon keresztül tartotta lázban a sorozatrajongókat a George R. R. Martin regényei alapján készült nagy sikerű széria. Ugyan a Trónok harcától 2019-ben könnyes búcsút kellett vennünk, de azt már előre sejteni lehetett, hogy a stúdió nem áll le. 

Így született meg az a spin-off folytatás is, amire a stúdió cirka 30 millió dollárt (kilencmilliárd forint) költött, és mindezt egyetlen pilot epizódért fizették ki, amit aztán soha nem mutattak be – írja a New York Post.

A pletykák szerint a sorozat a The Long Night (Hosszú éjszaka) címet viselte, a főszerepben pedig Naomi Watts színésznőt láthattuk volna.

– Az ötlet még 2018-ban kapott zöld jelzést, de egy évvel és 30 millió dollárnyi ablakon kidobott pénzzel később elkaszálták az egészet. Túl akarták szárnyalni a Trónok harcát, csak azt nem vették észre, hogy ennek még nincs itt az ideje, a költségvetés pedig addigra túlnőtt az eredeti terveken

– mesélte a WarnerMedia korábbi elnöke, Bob Greenblatt.

Azóta az HBO George R. R. Martinnal karöltve több spin-off sorozatot is bejelentett. A Targaryenekről szóló, House of the Dragon című szériát például már javában forgatják. Ezenfelül még további négy szériát jelentettek be, valamint egy felnőtteknek szánt animációs sorozatot is – írja a Híradó.hu.

A House of Dragon egy időben játszódik a Sárkányok táncával, amely George R. R. Martin A tűz és jég dala regényciklusának ötödik kötete.

Történetileg körülbelül 200 évvel leszünk a Trónok harcában megismert szálak előtt, amely a Targaryen család között dúló polgárháborút mutatja be. Politikai mesterkedésekből és vérontásból az új szériában sem lesz hiány. Azonban sokkal több sárkányt láthatunk majd, mint az előző történetben.

A berendelt első tíz epizód a bejelentés szerint valamikor 2022-ben lesz látható Európában.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Daenerys Targaryen a Trónok harca című sorozatból (Fotó: Flickr)