Fájóan sokat költöttek egy meghiúsult Trónok harca epizódra

Az HBO nem sajnálta a dollármilliókat a soha meg nem valósult projektre – olvasható a Híradó.hu cikkében.

Forrás: HIRADO.HU2021. 12. 04. 15:38
Game Of Thrones HD Desktop Background
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyolc évadon keresztül tartotta lázban a sorozatrajongókat a George R. R. Martin regényei alapján készült nagy sikerű széria. Ugyan a Trónok harcától 2019-ben könnyes búcsút kellett vennünk, de azt már előre sejteni lehetett, hogy a stúdió nem áll le. 

Így született meg az a spin-off folytatás is, amire a stúdió cirka 30 millió dollárt (kilencmilliárd forint) költött, és mindezt egyetlen pilot epizódért fizették ki, amit aztán soha nem mutattak be – írja a New York Post.

A pletykák szerint a sorozat a The Long Night (Hosszú éjszaka) címet viselte, a főszerepben pedig Naomi Watts színésznőt láthattuk volna.

– Az ötlet még 2018-ban kapott zöld jelzést, de egy évvel és 30 millió dollárnyi ablakon kidobott pénzzel később elkaszálták az egészet. Túl akarták szárnyalni a Trónok harcát, csak azt nem vették észre, hogy ennek még nincs itt az ideje, a költségvetés pedig addigra túlnőtt az eredeti terveken

– mesélte a WarnerMedia korábbi elnöke, Bob Greenblatt.

Azóta az HBO George R. R. Martinnal karöltve több spin-off sorozatot is bejelentett. A Targaryenekről szóló, House of the Dragon című szériát például már javában forgatják. Ezenfelül még további négy szériát jelentettek be, valamint egy felnőtteknek szánt animációs sorozatot is – írja a Híradó.hu.

A House of Dragon egy időben játszódik a Sárkányok táncával, amely George R. R. Martin A tűz és jég dala regényciklusának ötödik kötete.

Történetileg körülbelül 200 évvel leszünk a Trónok harcában megismert szálak előtt, amely a Targaryen család között dúló polgárháborút mutatja be. Politikai mesterkedésekből és vérontásból az új szériában sem lesz hiány. Azonban sokkal több sárkányt láthatunk majd, mint az előző történetben.

A berendelt első tíz epizód a bejelentés szerint valamikor 2022-ben lesz látható Európában.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Daenerys Targaryen a Trónok harca című sorozatból (Fotó: Flickr)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.