Két év múlva érkezhet a mozikba A Gyűrűk Ura rajzfilm

Két év múlva érkezhet a mozikba A Gyűrűk Ura előzményeiből készülő animefilm: a bemutató időpontját 2024. április 12-ére tűzték ki.

Forrás: MTI2022. 02. 16. 16:56
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim című produkció gyártásának indulását a Warner Bros. animációs cége és a New Line filmstúdió júniusban hozta nyilvánosságra.

Az új film a Helm-szurdok erődjének történetét tárja fel, és évszázadokkal Peter Jackson filmje, A Gyűrűk Ura: A két torony eseményei előtt játszódik. 

A két torony egy hosszú csatajelenete a szurdok erődjében zajlik. Az anime elvezet Rohan királya, Pörölykezű Helm vérzivataros korszakába.

A filmet Kamijama Kendzsi legendás japán animerendező, többek között a Blade Runner: Black Lotus-sorozat alkotója jegyzi.

Két évtizede a New Line mutatta be Peter Jackson A Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetsége című filmjét. Jackson harmadik filmje, A Gyűrűk Ura: A király visszatér elnyerte a legjobb film Oscar-díját, a trilógia 17 Oscarjának egyikét.

A három film együttesen 2,9 milliárd dollárt (903 milliárd forintot) hozott, Jackson pedig megrendezte a J.R.R. Tolkien regényén alapuló A hobbit című előzménytrilógiát is.

Az anime bemutatójának dátumát egy nappal az után jelentették be, hogy az Amazon előzetest adott ki Gyűrűk Ura-előzményfilmjéről, A hatalom gyűrűiről, amelyet egymilliárd dolláros költségvetése miatt minden idők legdrágább tévés produkciójaként emlegetnek.

Borítókép: Illusztráció a rajzfilmhez (Fotó: YouTube)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.