Nyomozás indult Bill Murray ellen

A színészt ért súlyos vádak miatt közelgő filmjének forgatását is leállították – olvasható a Híradó.hu cikkében.

Forrás: Hirado.hu2022. 04. 26. 9:37
Murray, Bill
Berlin, 2018. február 24. Bill Murray amerikai színész a 68. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál díjkiosztó ünnepségén 2018. február 24-én. (MTI/EPA/Clemens Bilan) Fotó: CLEMENS BILAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hollywoodi színészlegenda, Amerika egyik legkedveltebb filmcsillaga több évtizedes pályafutása alatt begyűjött néhány ellenséget a szakmában, és állítólag mindet „minősíthetetlen viselkedésével” szerezte. 

A napokban legújabb filmje, a Being Mortal című vígjáték forgatásán sikerült elővennie legrosszabb modorát, az incidens miatt pedig nyomozást is indítottak, egyúttal leállították a produkció további felvételeit – írja a New York Post.

A körülmények átértékelése után úgy döntöttünk, hogy a forgatást nem folytatjuk. Hálásak vagyunk mindenkinek, aki energiát és időt fektetett a projektbe

– közölte a filmet forgalmazó Searchlight Pictures.

A Szellemirtók sztárjának és a stáb egy meg nem nevezett tagjának/tagjainak összezördülését kivizsgálják, de a felvételek teljes leállása semmi jót nem jelent, valószínűleg sokkal komolyabb és komplikáltabb lesz az ügy, mint korábban Murray bármely eseténél.

A 71 éves színész, még 2000-ben a Charlie angyalai forgatásán összeveszett Lucy Liu színésznővel, aki az állította, hogy Murray megbocsáthatatlan és elfogadhatatlan megjegyzésekkel illette. Nemrég Drew Barrymore is megszólalt az ügyben, aki szerint Bill egyszerűen nagyon rossz passzban volt akkoriban.

A Charlie angyalai rendezője, McG szintén negatív véleménnyel volt a színészről, aki állítólag lefejelte őt az akciófilm forgatásán. Murray persze tagadta a vádakat, és szerinte a rendezőnek túl élénk a fantáziája – írja a Hirado.hu.

Richard Dreyfuss, akinek az 1991-es Isten nem ver Bobbal című vígjáték kapcsán volt szerencséje együtt játszani a színésszel, „részeges zsarnoknak” nevezte.

Megragadott és centikről üvöltötte az arcomba, hogy mindenki utál, és csak megtűrnek a forgatáson. Ezután hátranyúlt és megragadott egy súlyos hamutálat, és meg akart vele ütni, de elvétette, és én elszaladtam

– mesélte Dreyfuss a Yahoo!-nak egy néhány évvel ezelőtti interjúban.

A film egyik írója és producere, Laura Ziskin szintén agresszívnak írta le Murrayt. A színész állítólag egyszer a folyóba lökte heccből, majd később azzal fenyegette, hogy behajítja az autók közé.

1978-ban Murray a szintén komikus Chevy Chase-szel kezdett heves szócsatába a Saturday Night Live forgatásán, majd a folyamatos sértegetések után egymásnak estek.

A számtalan interjúból kiderült, hogy Bill nem csinál ügyet sokszor nem helyénvaló viselkedéséből, azonban, ha visszanyal a fagyi, azt nem felejti el egykönnyen.

Az Idétlen időkig forgatásán 1993-ban a rendező, Harold Ramis, megragadta az inggallérjánál Murrayt egy vita során, ami olyan mély nyomot hagyott a színészben, hogy több mint 20 évig nem állt szóba a rendezővel, akivel korábban legjobb barátok voltak. Ramis nehezen dolgozta fel, hogy egy apró vita miatt vesztette el barátját, de 2014-ben bekövetkezett halála előtt, még sikerült kibékülniük.

A Bill Murray ellen itt felsorolt rágalmak csupán a töredékei annak a mennyiségnek, amit a színész felhalmozott több évtizedes pályafutása során.

A most indult nyomozásban elképzelhető, hogy még több és ennél komolyabb ügyeket is felhánytorgatnak majd a médiában.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Bill Murray amerikai színész a 68. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál díjkiosztó ünnepségén 2018. február 24-én (MTI/EPA/Clemens Bilan)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.