Beleszeretett a DK-ba

Kálmán Olgával közölt interjút minap a 168 Óra. Szép, demagóg írás, akár a korabeli Szabad Népben is megjelenhetett volna.

2021. 07. 21. 5:59
null
Fotó: Katona_Vanda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kálmán Olgával közölt interjút minap a 168 Óra. Szép, demagóg írás, akár a korabeli Szabad Népben is megjelenhetett volna. Mondjuk, sok újat nem tudunk meg az ATV Egyenes beszéd című műsorának egykori kihallgató tisztjéről. Olga asszony inkább csak nyomatékosítani kívánta az olvasókkal, milyen olthatatlan vonzalmat érez új családja, a Demokratikus Koalíció (DK) közössége iránt, amelynek immáron elnökségi tagja és országgyűlési képviselőjelöltje. Arról beszélt, hogy amikor a politikusi munka mellett döntött, azonnal a DK-t érezte magához a legközelebbinek, egyetlen percig sem volt kérdés, hogy ide szegődik. (Megjegyzem, Olga asszony pályamódosítása előtt egy riporteri kérdésre – Igaz-e, hogy politikusnak áll? – azt válaszolta: „Én újságíró vagyok, a politika pedig a túloldal. Miért mennék át? Én biztos nem fognék ilyen politikai vállalkozásba.”) Figyelmesebb ember persze már korábban kiszúrhatta hősnőnk DK-szimpátiát. A beszélgetőpartnereit többnyire gyanúsítottként kihallgató műsorvezető Láriferivel mindig kivételt tett: nyájasan faggatta, ahogyan csak terápiára szoruló, bomlott embereket szokás. (Ami részben érthető is…) Dobrev Klára egy ízben egyenesen Judith Sargentinihez hasonlította a DK-hoz igazolt Kálmán Olgát, mondván, ő is ugyanolyan büszke, határozott, mint a kevély holland asszonyka, aki „a magyarokért harcolt Orbán diktatúrájával szemben”.

Hogy csattanója is legyen az írásnak, Kálmán Olga kijelentette: ha 2022-ben nyernek, a választók számíthatnak a „hazug Orbán-kormány” elszámoltatására, „ez az ország többet és jobbat érdemel”. (Ilyenkor szokták bejátszani az Internacionálét.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.