idezojelek

Turmix a szabadstrandon

Újra megnyílik a szabadstrand a Római-parton, számolt be Facebook-oldalán Karácsony Gergely.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Újra megnyílik a szabadstrand a Római-parton, számolt be Facebook-oldalán Karácsony Gergely. Július közepétől lehet majd fürdőzni a Kossuth Lajos üdülőpart melletti szakaszon. Csupán azt „felejtette el” megemlíteni a főpolgármester, hogy nagyobb esők után a Fővárosi Csatornázási Művek helyi szivattyútelepe a szabadstrandtól pár utcával feljebb emberi ürülékkel kevert szennyvizet ereszt a Dunába. Vagyis az önfeledt fürdőzők ilyenkor egyfajta turmixolt folyóvízben lubickolnak. Így volt ez tavaly is, amikor Óbuda DK-s polgármestere, az ábrándos tekintetű Kiss László jelentette be örvendezve: ötven év után újra megnyitották a római-parti plázst! 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A problémával természetesen Szabó Tímea, a körzet honanyja is tisztában van, hisz korábban a kormányzatnál is kalapozott a szennyvízprobléma megoldásáért. (Mintha nem tudta volna, hogy fővárosi tulajdonú és működtetésű területről van szó, Óbuda dolga lenne elvégezni a szükséges beruházásokat a szivattyútelepen.) Nem is érti az ember, miért akadt ki nála a számláló: „Beperlem a fideszes kerületi lapot, amelyik azt hazudta, hogy fekália folyik Óbudán a római-parti fürdőzőkre” – visította az Ezalényeg.hu hasábjain. Később elismerte, van ott egy szennyvíztelep, ahonnan „folyik némi esővízzel kevert szenny­víz a Dunába”. Azóta sincs változás. Toborozzák a fürdőzőket, megy a hülyítés. (Kis vizes színes. Tavaly nyáron, amikor Orbán Viktor azt javasolta, hogy a járvány miatt ezúttal, ha lehet, inkább a Balatont válasszuk az Adria helyett, Szabó Tímea nyomban a magyar tenger ellen kezdett kampányt. Erre dugig lett a Balaton…)

Borítókép: Napozóágyak a Duna Budapesthez közeli római-parti szakaszán (Fotó: MTVA/Faludi Imre )

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Szembeszállni a sátánnal

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Brüsszel, a zsarnokság fővárosa

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.