időjárás 18°C Anita , Kármen 2023. június 2.
logo

Hipp-hopp hamu

Pilhál György
2023.02.03. 05:59
Hipp-hopp hamu

A Szikra Mozgalom ifjú frontembereit kérdezgette minap a Klikk TV Mélyvíz című műsorában Sebes György. A mozgalmi témák szakértője arra volt kíváncsi, egy „szikra” mekkora tüzet képes csinálni.

Megtudtuk, igyekeznek a Szikra-ifjak. Példa erre, hogy gyakran lépnek fel A Város Mindenkié elnevezésű anyaszomorító mozgalommal. Utóbbiak tenyérbemászó frontemberét, Misetics Bálintot volt alkalmunk megismerni a liberálisok különféle majálisain, például a Fidesz-székház emlékezetes elfoglalásánál 2013-ban. 

Szikráék nemrég Fizessenek a gazdagok! feliratú molinókkal járták le-föl a fővárost, élükön a leharcolt csövesre hajazó Jámbor András honatyával. Egyes épületeknél (bíróság, kaszinó stb.) megálltak, hőbörögtek egy sort, majd sokat sejtetőn elvonultak.

Egyik esti fellépésük nem túl jól sikerült, a Las Vegas Casino Tropicana előtt az épület biztonsági emberei nemes egyszerűséggel eltángálták a gazdagokat szidalmazó ifjakat. (Csak kérdem, tudják-e a szikrázó aktivisták, hogy a luxus iránti vonzalom éppen az őskommunista vezetőket jellemezte. Vlagyimir Iljics Lenin például odavolt az egyedi készítésű Rolls-Royce-okért.)

Az anarchiacsinálás koronázatlan királya, boldogult Saul Alinsky évtizedekkel ezelőtt alapszabályokba tömörítette intelmeit. Tőle tudjuk, nemcsak az a hatalom, amivel a bajkeverő rendelkezik, de az is, amiről azt hiszi, hogy rendelkezik… Alinsky szerint akkor igazán sikeres a „munka”, ha az elkövető maga is élvezi, amit csinál. A mi „elkövetőnknek” – a Szikrának – túl sok ideje nincs az élvezetre. Hipp-hopp hamu lesz.

Gyurcsányt is szikráztatják?

Újabban kaszinókat és luxuséttermeket látogat Jámbor András baloldali országgyűlési képviselő és baráti köre, a Szikra Mozgalom.

Borítókép: Jámbor András parlamenti képviselő a Szikra Mozgalom tüntetésén (Forrás: Facebook/Szikra Mozgalom)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.