idezojelek

Gárdamellény, pufajka

Ekkora kanyart egyetlen közösség sem bír el.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Szigetváry Zsolt

A hazát áruba bocsátó Momentum mellett a kaméleon Jobbikra is méretes zakó vár a júniusi voksoláson. Hiába hangoztatta Gyöngyösi Márton pártelnök, hogy pártja a jövőben nem indul együtt a Demokratikus Koalícióval semmilyen választáson, az egykor nemzeti radikálisok mind a fővárosban, mind vidéken több olyan jelöltet támogatnak, aki a DK, az MSZP vagy éppen a Párbeszéd színeiben politizál; közel hatszáz jelöltet indítanak a baloldallal szövetségben. Mára egy olyan kilúgozott ideológiájú, zavaros identitású, agonizáló pártot találunk a Jobbik helyén, amely azzal a balliberális politikai-kulturális „elittel” fogott össze, amelynek éppen ellenében határozta meg magát annak idején. Ekkora kanyart egyetlen közösség sem bír el. Pár éve Gyöngyösi Márton ekképp helyezte el pártját a palettán: „Mi értékrendi alapon célokat határozunk meg, és ezek elérése érdekében pragmatikusan együttműködünk bárkivel. Nem csak Gyurcsány Ferenccel, az ördög öreganyjával is, ha szükséges.” (Egykori párttársa, Volner János plasztikus érzékletességgel írta le a „pragmatikus együttműködést”: „A baloldalban végbélkúpként oldódnak fel azok a jobbikosok, akik egykor a nemzeti oldal képviseletét hirdették, s most a baloldal szekerét tolják teljes erővel.”)

Pongrátz András, aki bátyjával, a Corvin közi felkelőparancsnok Gergellyel együtt részt vett a Jobbik 2003-as alakuló ünnepségén, már évekkel ezelőtt felszólította a Jobbik vezetőit, ne hivatkozzanak a bátyjára, mert méltatlanná váltak hozzá: „Pongrátz Gergely-érdemkereszt helyett inkább Horn Gyula-díjakat osztogassanak”. Gárdamellény helyett pufajkát.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Veszélyes a csőcselék gyűlölete

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A valódi szélsőségesek baloldaliak

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Ügynökök, spiclik, egyéb hazaárulók

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Hogyan tovább, Ferencváros?

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.