Élő közvetítés
Ukrajna
ÉLŐ
Belgium
Szlovákia
ÉLŐ
Románia

idezojelek

Ságváritól Ilaria Salisig

Hanti Vilmosról nekem elsőre az ugrik be, amikor elnök úr az Újszínház igazgatóváltásakor a dörneri színjátszás veszélyeire, a settenkedő nácizmusra figyelmeztette Budapest közönségét.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Döbbenten tapasztalja Hanti Vilmos, a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségének elnöke, hogy a kormányközeli sajtó Ilaria Salis perének taglalásával „fokozza az antifasiszták elleni hangulatkeltést”, miközben ők, magyar antifasiszták egyvégtében a békességért és a demokráciáért lépnek föl. „Nem vagyunk nyugodtak” – írja a minapi Népszavában Hanti. Szerinte nem sok jó várható a köztársasági elnöktől, ahogyan „a szélsőjobbra érkezett miniszterelnök hazug békét akarásától sem”.
A „legnyugtalanabb” hazai antifasisztákat egyébként Hantiék évente ki szokták tüntetni a 2001-ben alapított Radnóti Miklós Antirasszista Díjjal. (Néhány ismertebb díjazott: Kunos Péter börtönjárt bankár, Gergényi Péter szemkilövető főrendőr, Donáth László nőgyámolító lelkész, Ujhelyi István harangozó, Niedermüller Péter… – hogy csak a „legrémisztőbb képződményeket” említsem.)
Hanti Vilmosról nekem elsőre az ugrik be, amikor elnök úr az Újszínház igazgatóváltásakor a dörneri színjátszás veszélyeire, a settenkedő nácizmusra figyelmeztette Budapest közönségét. De az is ütős volt, amikor a Hazatérés temploma előtt vesszenhorthyzott a kormányzó mellszobrának avatásakor. 

Merthogy Horthy is fasiszta volt meg náci, hiszen ő adhatott parancsot annak idején, hogy lelőjék a szintén antifasiszta Ságvári Endrét, aki csupán egy stefániára ugrott be a cukrászdába, ám rákényszerítették, hogy három nyomozót is meglőjön, ahelyett, hogy a tortáját ette volna.

 Hanti ma is párás tekintettel beszél Ságváriról agg partizántársainak. Akik, ha tehetnék, talán még tolószékkel is kimennének a terepre vonatot robbantgatni, Ilaria Salist gyámolítani.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Levél egy volt barátomnak

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Globalista diktatúra Európában

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Új politikai korszak a választás után

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

Magyar Péter kártyavára szépen lassan kezd omladozni

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.