Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

idezojelek

Isiász

Zord véleményt fogalmazott meg Orbán Viktorról és új EP-frakciójáról Jean-Claude Juncker a Politicónak adott minapi interjúban.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Zord véleményt fogalmazott meg Orbán Viktorról és új EP-frakciójáról Jean-Claude Juncker a Politicónak adott minapi interjúban. Az Európai Bizottság korábbi elnöke azt mondta, szeretné maximálisan kényelmetlenné tenni a Patrióták Európáért pártszövetség helyzetét az Európai Parlamentben. A portál szerint a volt elnök ma is az EB egyik legbefolyásosabb politikusa. Aktív éveiben is nagy volt Juncker támogatottsága – sok esetben csak így tudott feljutni az elnöki pulpitusra. Egy NATO-fogadáson a kerti lépcső megmászására is tagországi támogatást vett igénybe – a mellette haladó állam- és kormányfők segítették a grádics leküzdésében a cifra járású politikust. Az egyik genfi ENSZ-csúcson is gyámolításra szorult, a magával rántott függönykarnistól kellett megóvni szegényt. Az elnöki adminisztráció valamennyi esetben határozottan visszautasította azt az újságírói feltételezést, miszerint főnökük ilyenkor szimplán csak be van rúgva, abból ered a járásproblémája. Magyarázatuk szerint Junckert makacs isiász kínozza – innen a talajt kereső, akrobatikus mozdulatsor. (Hogy ez miért jár együtt folyamatos hülye vigyorgással, arra nem adtak választ.)

Derűs embert ismerhettünk meg monsieur Junckerban. Volt, hogy kedvesen torkon ragadta a megrémült spanyol pénzügyminisztert, máskor – jegyzetfüzetével – kacagva fejbe vágta az osztrák kancellárt. De az is előfordult, hogy szenvedélyesen beletúrt Berlusconi üstökébe, illetve szelíden felpofozta az uniós klímabiztost, sőt Orbán Viktort is… Még luxemburgi kormányfőként egy ízben szabályosan bekapta az orra elé tolt rádiómikrofont – hetekig ezen röhögött a kontinens.
Mostani nyilatkozatán is érződik az „isiász”.

 

Borítókép: Jean-Claude Juncker (Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

Negyvenegy bánatos szavazat

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Az amerikai birodalom hanyatlása

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

A baloldal történelmi pszichopátiája

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Sikerrel járt az RMDSZ mozgósítása

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.