Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

idezojelek

Másállapot

Dési János jegyzetét hallgatom a Klubrádióban. (Tovább rontott Jancsi állapotán a minapi választás. Már a korábbiak is nyomot hagytak.)

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Képernyőkép

Dési János jegyzetét hallgatom a Klubrádióban. (Tovább rontott Jancsi állapotán a minapi választás. Már a korábbiak is nyomot hagytak.) Arról értekezik szegény, hogy az elfasizálódott Orbán Viktor nem azt az Európai Uniót akarja, amelyik, hála az alapítóknak, évtizedekre békét és relatív jólétet tudott biztosítani polgárainak. „A betörő barbár hordák leginkább ezt akarják most szétverni” – magyarázza a szerző. (Elsőre azt hittem, hogy barbár hordákon a randalírozó migránsokat vagy a gyanútlan járókelőket agyba-főbe verő antifákat érti, de nem: a magyar kormányzat az Európai Uniót szétverni akaró betörő barbár horda.

Úgy bizony. Hisz az uniószétverés az orbáni politika lényege, ki ne tudná.) Arról is hírt kapunk, hogy az orbánista újfasiszták a hétvégén a szomszédos Bécsben vérszerződést kötöttek: „Harcias, szélsőjobboldalas hatalomátvétellel fenyegető nyilatkozattal indítottak. Kétségtelen, az osztrák vagy a magyar szavazók egy része is szereti a szalonnáculást – szerette régen is.” Megtudjuk, az elfasizálódott Orbán Viktor emberei „új időknek régi dalaival törnek be: a soros elnök a barbár Európa putyini hangja”.
Kevés finomítással akár a korabeli Szabad Népben is megjelenhetett volna a jegyzet.

Népszavás éveiben Dési minden egyes írását ezzel a frappánsnak szánt mondattal fejezte be: „Ceterum censeo (egyébként az a véleményem): Orbánnak mennie kell!” El lehet képzelni, mennyire megviselte szegény Jancsit, amikor neki kellett mennie a Népszavától. (Az óvodában cumi lehetett a kis Jankó jele.)
Ami átjön az éteren: aljaskodni sem egyszerű.

Borítókép: Dési János (Fotó: Képernyőkép)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

A baloldal történelmi pszichopátiája

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Sikerrel járt az RMDSZ mozgósítása

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A túlélés ellenforradalma

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Woke-ot a sportból – vagy fordítva

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.