Harangszó Rómából

Nagygyűlést hirdetett ma délutánra Rómába Salvini volt olasz belügyminiszter – az ország minden tájáról várja a nemzetben, a határok védelmének kötelességében hívő, az illegális migrációt elutasító olaszokat.

2019. 10. 19. 6:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagygyűlést hirdetett ma délutánra Rómába Matteo Salvini volt olasz belügyminiszter – az ország minden tájáról várja a nemzetben, a határok védelmének kötelességében hívő, az illegális migrációt elutasító olaszokat. Hazájukat szerető, épeszű honfitársait. Rengeteg emberre számít. Amolyan ottani Békemenet lesz ez a találkozó, az olasz nemzeti büszkeség napja, amikor a csendes többség kifejezi véleményét a regnáló kormányról.

Harangoznak Rómában. Az itthoni Salvini-pártiak is hallathatják hangjukat, Bayer Zsolt publicista kollégám az ottani nagygyűléssel egy időben, délután háromra szimpátiatüntetést hívott össze a budapesti olasz nagykövetség elé (XIV., Stefánia út 95.). „Matteo Salvini harca a magyarok harca is” – írta Zsolt, aki a nemzetüket féltő embereket hívja a követség elé, hogy kiálljanak a mostani, „Brüsszelben fogant olasz kormány ellen”. Meg kell mutatni, hogy a normális, nemzetüket szerető európai emberek nincsenek egyedül, képesek kiállni egymásért.

Attól tartok, az autósok nem tudnak majd végighajtani a Stefánián…

Üzenet lesz ez a szimpátiatüntetés: az olasz emberek mindig számíthatnak ránk, ahogyan mi is számítunk rájuk. Innen tudatjuk velük, nincsenek egyedül. Még előttünk a kép, milyen szeretettel fogadták szeptemberben Orbán Viktor miniszterelnököt az Olasz Testvérek ottani párttalálkozóján. Megrendülten énekelték az ötvenhatos magyar szabadságharcosok tiszteletére írt olasz dalt – „Avanti Ragazzi di Buda!” –, a szemekben könny csillogott.

Az előrejelzés mindkét városnak szép időt ígér. Rómára is, Budapestre is ráfér a napfény.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.