Több szakértőt!

Demszky Gábor számon kérte utódját, Karácsony Gergelyt, miért oly tetyetutya.

2020. 05. 05. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindig nagyot nevetek, ha azt olvasom, hogy egyszer majd jól előveszik és elszámoltatják Demszky Gábort mindazért (itt hosszú lajstrom szokott következni), ami húszéves ámokfutása alatt történt (vagy ellenkezőleg: nem történt) Budapesten. Eleinte persze nem nevettem, gondoltam, tényleg előveszik majd, kikérdezik, sőt elszámoltatják. De ez még régen volt. Akkortájt, amikor a szamizdatos ember még tojászáporral dacolva mondta ünnepi beszédeit a Petőfi-szobornál. Sok BKV-bérlet lejárt már azóta, de semmi nem történt.

Illetve dehogynem… A volt SZDSZ-es főpolgármester ma is aktív. A minap hosszú Facebook-bejegyzésben kérte számon utódját, Karácsony Gergelyt, miért oly tetyetutya. A kétségbeejtő helyesírással közreadott elmarasztalás lényege: Karigeri nem foglalkoztat elengedő „szakértőt” a Városházán. Igaz, hadrendbe állított már több reaktivált veteránt (Draskovics Tibor, Gál J. Zoltán, Kolber István, Atkári János, Havas Szófia és még néhány kipróbált elvtárs), ám ez Demszky szerint kevés. „Élj azzal a szimbolikusnál jóval jelentősebb, valódi hatalommal, amely a főváros első embereként, többszázezer emberrel a hátad mögött, téged, egyedül téged, megillet – nógatja ­Demszky –, te vagy most a nemzetközileg is ismert, magyar demokratikus ellenzék százezrek által választott vezére.” Mit mondjon erre az ember? Hőmérőzze meg Demszkyt? Nekem valamiért a Városligetben felállított Időkerék jut az eszembe. Az a 350 millió forintból készült, hatvantonnás homokóra, amelynek azt a szerepet szánták, hogy váljék Budapest szimbólumává, álljon és emlékeztessen a Demszky-korszakra. Így is történt. A homokóra emlékeztet. És áll.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.