Az elmeállapot kizárja a józan hangokat

Az elmúlt hónapokban az ellenzék Müller Cecíliát és az operatív törzset sem kímélte.

2020. 05. 30. 8:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Van abban valami ízléstelen és gusztustalan, az a fajta nyálkás, bűzös, amitől kirázza az embert a hideg, amikor a Jobbik nevű balliberális párt egy sikeres, felkészült és köztiszteletben álló szakembert, Müller Cecíliát próbálja mocskolni, hitelteleníteni és kigúnyolni.

A legprimitívebb, Farkasházy Tivadar Hócipőjét idéző módon. Vagy még annál is gyengébb színvonalon, humortalanabbul, gonoszabban. Utána lehet nézni a Facebookra posztolt képeknek, amelyeket a ma már a baloldali összefogás legharcosabb, széthullófélben lévő pártja osztott meg követőivel.

Persze kérdés, illendő-e egyáltalán háborús helyzetben azon az operatív törzsön élcelődni, amely a budapesti hivatalában rejtőzködő főpolgármesterrel ellentétben hónapokon keresztül valós munkát végzett, majd mindennap kiállt a nyilvánosság elé, beszámolt a védekezésről, a betegek és az elhunytak számáról, és minden felmerülő újságírói kérdésre – még a legbutábbra és a legprovokatívabbra – is igyekezett választ adni. De a mindennapi életünket befolyásoló változásokra vonatkozó tanácsokkal, ajánlásokkal sem maradt adós Müller Cecília csapata.

Illetve dehogy kérdés. Egy normális, felelősen viselkedő ellenzékkel rendelkező országban egy ilyen pusztító vírus fenyegetésének az árnyékában nem is merülhetne fel, hogy az ellenzék pártjai, polgármesterei, szervilis házilapjai, például a 444 kedvence, Baranyi Krisztina vagy a biciklifétissel megvert főpolgármester napi három Facebook-posztban szemétkedjen Müller Cecíliával és az operatív törzzsel.

De nekünk belőlük is a legférgesebbje jutott. A tíz éve forradalmárt játszók most sem voltak képesek félretenni a miniszterelnök iránti ellenszenvüket, a tíz éve diktatúrát hazudozók most is képtelenek voltak O1G-k nélkül posztolni, a tíz éve a sajtószabadság megszűnéséről hazudozóknak ezekben a vészterhes időben sem a védekezés, hanem a kormány megbuktatása volt a legfontosabb céljuk. Naná, hogy a koronavírust is pitiáner pártpolitikai céljaikra próbálták felhasználni.

A helyzetet kiválóan jellemző, emblematikus jelenet az ATV stúdiójában játszódott le, ahol is az amúgy életvitelszerűen a sajtószabadság megszűnéséről deliráló nagy tudású szakember, a hol újságíró, hol politológus Lakner Zoltán mint valami lázadó kamasz büszkélkedett el azzal a félelmet nem ismerő, legendásnak gondolt hőstettével, hogy ő bizony nem egyszerű mezei ellenálló, hanem a legvakmerőbbek egyike. Ugyanis nem szokta nézni az operatív törzs tájékoztatóját. Nem érdekli, nem tartja hiteles információnak, amit Müller Cecíliáék mondanak. És ezzel a véleményével nem volt egyedül.

A kormányt illegitimnek, Magyarországot tíz éve diktatúrának tartó hivatalos demokráciaféltők, külföldön árulkodók és megélhetési rettegők a koronavírus miatt kihirdetett vészhelyzetben mindent – és a „mindent” ebben az esetben tényleg nem barokkos túlzás – megtettek, hogy hiteltelenítsék az operatív törzset és ezzel megingassák a védekezésbe vetett közbizalmat. Ami életveszélyes egy ilyen gyilkos betegség megjelenésekor.

Elárasztották a közösségi felületeket a Müller Cecíliát gúnyoló, a tiszti főorvos szavaiból, jó tanácsaiból viccet csináló, kiforgató vagy – sajnos ilyen is megesett – meghamisító mémek és karikatúrák. Ami azonkívül, hogy gyomorforgató, még a törvényesség próbáját sem biztos, hogy kiállná. Az elmúlt néhány hónapban az ellenzék bemutatta, hogy mit gondol a bajban való összefogásról, és azt is, hogy egy több tízezer halottal fenyegető ellenség megjelenésekor mennyire lehet rájuk számítani. Semennyire.

Aki picit is felelős magyar állampolgár, az ijedten figyelte az olaszországi tragédiát és rémülten imádkozott idős vagy veszélyeztetett rokonaiért, barátaiért. Az országáért. A magyar emberekért. Azért, hogy sikeres, hogy hatékony legyen a védekezés, hogy a szakemberek kéréseit, tanácsait mindenki felelős állampolgárként betartsa. Hogy erről az ismeretlen, új és kegyetlen vírusról mindent idejében megtudjunk.

A magyarok nagy és józanabbik része felelősségtudatának köszönhetően a vészhelyzet elmúlt, komolyabb pusztítás nélkül kivédtük a koronavírus támadását. Ami azért is nagy győzelem, mert például a briteknél (38 ezer halott) vagy a franciáknál (28 ezer áldozat) még mindig tart a háború. Nyugat-Európa országaiban rettenetes pusztítást végzett és végez jelenleg is a pandémia. Azokban a nyugat-európai országokban, amelyekre az ellenzék és az ellenzéki sajtó hónapokon keresztül hivatkozott, amelyeket ájult csodálattal bámult, amelyeket követendő példaként tartott.

Apropó! Az MSZP elnökének, Tóth Bertalannak szintén az ATV stúdiójában például sikerült azt mondania, hogy Nyugat-Európa országai sikeresebben védekeztek Magyarországnál. Amire az Indexnek, a HVG-nek és a 444-nek egy szava sem volt. Végül is minek rávilágítani az ilyen ordító hazugságokra, ha vannak fontosabb prioritások is? Például Müller Cecílián gúnyolódni, a védekezést gyengíteni, amivel végül el lehet érni a kormány megbuktatását.

Ezek az igazán fontos dolgok, hiszen ha a magyarok egy részénél el tudták volna érni, hogy ne vegyék komolyan se a vírus fenyegetését, se az operatív törzs tanácsait, akkor biztosan nem ilyen kevés áldozattal úsztuk volna meg a Covid-19 pusztítását. Ez pedig a háborúban is az ellenségnek, a rossz védekezésnek, a minél több halottnak drukkoló ellenzéknek siker lett volna. A Fidesz alkalmatlanságát bizonyító győzelem.

Ami miatt még hányingerkeltőbbek a Facebookot elárasztó mémek, az az, hogy a Müller Cecíliát köpködők még most sem kértek bocsánatot ettől a végtelenül kedves, türelmes és nagy tudású asszonytól. Még most sem, amikor mindenkinek, még az öngyűlölő magyaroknak is kiderült, hogy ez a tehetséges nép sokkal, de sokkal sikeresebben és hatékonyabban szervezte meg a védekezést, mint lényegében az összes nyugat-európai ország. Ez persze érthetően borzasztóan frusztrálja a vírusnak drukkoló szurkolókat, a „Merjünk kicsik lenni!” büszke zászlóvivőit.

Annyira, hogy a ragály felett aratott győzelem miatt néhányan magukról is megfeledkezve, végre nyilvánosan is kimondták, amiről eddig csak maguk között, otthon a négy fal rejtekében mertek sutyorogni. Hogy csalódottak amiatt, hogy ilyen kevesen haltak meg a járványban. Gondoljunk csak DK-s Arató Gergely az ATV esti műsorában elejtett freudi elszólására! Arató Gergely szavai mindent elmondanak önmagáról és a Müller Cecíliáról gúnyrajzokat gyártó ellenzék elmeállapotáról.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.